podjemna pogodba
1. Najprej preberi to pogodbo.
2. Če piše, da ni za nobeno stran odpovednega roka, te tudi oni lahko vržejo kadar hočejo oz. ko ti rečejo, da so našli zamenjavo.
3. Če piše, da se zavezuješ, da boš ostala, dokler oni ne najdejo druge delavke, moraš do takrat ostati.
4. Pogodba je veliko bolj pisana na kožo delodajalcu kot tebi, se mi zdi.
Meni to bolj diši po delu za določen čas, lahko tudi za krajši delovni čas od polnega, nikakor pa po moje tu ne gre za podjemno pogodbo. Pri podjemni pogodbi se dogovoriš za točno določeno delo (posel, izdelava ali popravilo stvari…), ki ga moraš opravit. Nadomestilo prodajalke pa ima že značilnost dela, za katero se zahteva zaposlitev, pa naj bo to za določen čas, za krajši delovni čas…
Ni mi niti jasno, zakaj bi se pri podjemni pogodbi pogovarjali o odpovednem roku.
Podjemna pogodba je pogodba civilnega prava.Za delo, ki ga opisujete, pride v poštev izključno pogodba o zaposlitvi, pa naj bo za skrajšani ali polni delovni čas, četudi za 4 ure ali 2 uri na teden.Podjemna pogodba se sklepa za enkraten posel, npr. naročiš mizarju, da ti naredi omaro.Nikakor pa ne za delo, ki ga opravljaš v prostorih naročnika in po njegovih navodilih. To spada v domeno ZDR.
Forum je zaprt za komentiranje.