Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Zaposlitev za določen čas-odpovedni rok

Zaposlitev za določen čas-odpovedni rok

V pogodbi imam 30 dni odpovedni rok. Ko sem dala odpoved mi je nadrejena “zatežila” da to pa tako hitro ne gre. Kolegica pravi, da pri zaposlitvah za določen čas sploh naj ne bi bilo odpovednega roka po zakonu, kako je kaj s tem?

pozdravljena!
Kolegica se zelo moti(za zaposlitev za določen čas veljajo odpovedni roki enako kot za nedoločen čas), prav tako pa šefica. Če piše v pogodbi 30 dni, je 30 dni.Poskrbite samo, da pošljete odpoved s priporočeno pošto. Če jo izročite osebno, pa naj vam podpišejo prejem le-te.

Če imaš v pogodbi določen odpovedni rok, potem je. Odpovednega roka ponavadi ni, če si na usposabljanju ali poskusnem delu, ki traja do največ tri mesece. Odpovedni rok je namenjen temu, da si ti poiščeš novo zaposlitev in delodajalec uspe dobiti novega delavca in da ne greš “kar tako stran”.
Pri delodajalcu, kjer sem delala, se je zgodilo, da je šlo v enem mesecu stran kar pet delavcev, zato je malo zatežil, ko so dali odpoved. Ker kar naenkrat iskat pet novih delavcev…

ja no, na to je treba pa prej mislit. in vzpostavit take pogoje za delo, da ti delavci ne bojo kar po tekočem traku jemali knjižice

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close