Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev pisni preizkus znanja ZUP

pisni preizkus znanja ZUP

Iščem službo v JU, pa sem iz ministrstva dobila, da moram priti na pisni izpit iz ZUP-a.
Zanima me, če mogoče kdo ve oz. je že kdo bil na takšnem preizkusu znanja in kako izgleda. A je ful podrobno treba znat?

LP

Jaz sem na pisnem delu dobila naj napišem sklep o zavrženju. in zakon smo lahko imeli pri sebi.

ZuP ima narejena vecina javnih usluzbencev (v moji sluzbi le dve usluzbenki ne, ampak to je druga zgodba). Za peto stopnjo delas ZUP, za sedmo pa se upravni spor zraven! Vsaj pri meni je blo tko!
Jst sem ga delala na Upravni akademiji v LJ. Najprej sem en dan imela pisno, potem pa cez par dni (ne vem vec tocno) se ustno.
Aja, prej pa so bila se neka predavanja, ampak jst jih nisem obiskovala, ker ni bilo casa. Sem samo gradivo predelala!
In ja, precej podrobno je bilo treba znati!
Meni osebno ni bilo nic posebno tezkega! Sem bila pa zelo pod pritiskom, ker je bila od opravljenega ZUP-a odvisna moja pogodba o zaposlitvi!

Polona25 verjetno sprašuje za testiranje znanja pred zaposlitvijo in ne izpit iz ZUPa, ali se motim?

ja, sem dobila vabilo na pisni preiskus znanja, ker sem dala not prošnjo za zaposlitev (opravljane pripravništva). Zato, me zanima, kako podrobno je treba zadevo poznat.

Lp

moje mnenje: ne sekiraj se preveč, imajo že nekoga izbranega, ki ZUP pozna. temu primerno je bil objavljen razpis in prirejeno testiranje. iz mojih bogatih izkušenj pri iskanju službe so bila taka testiranja izguba (mojega) časa.

želim pa ti vseeno veliko sreče pri isaknju službe in na tatiranju, če boš šla.

Vijolica

Res tako misliš? Glede na to, da iščejo pripravnika … Meni je malo nenavadno, da bi nekdo, ki je kandidat za pripravnika poznal ZUP. Mogoče pa sem samo naivna 🙂

se dogaja. npr nekdo, ki je delal pri njih preko študentskega servisa. potem diplomiral in bi ga tako redno zaposlili. ali kdo, ki je delal na strokovno tehničnem mestu, vmes diplomiral, in mora sedaj pač oddelati pripravništvo za faks.

kandidati za pripravnika pa lahko iz nekaterih faksov zelo dobro poznajo ZUP, saj je ZUP predmet kar na nekaj faksih. npr pravnem in fakulteti za upravo.

Morda je res tako kot so ti napisali, ni pa nujno.
Sama sem pripravništvo v javni upravi dobila po napisani nalogi in razgovoru brez kakršnihkoli vez!! Na tvojem mestu bi se vseeno fajn pripravila na test iz ZUPa. Na strani Upravne akademije imaš skripto, poglej v knjižnici še za knjigi Primeri upravnih pisanj in razturaj!!!

Če je še aktualno in rabiš kako gradivo mi lahko pišeš in ti kaj prepošljem

Oj!

Jaz sem ZUP delala na Pravni fakulteti, pred dvemi leti. Je bilo full stresno, saj sem imela v istem dnevu pisni in ustni izpit. Na pisnem smo lahko imeli s sabo ZUP, primere odločb in sklepov… ampak sem dobila en tak konkreten primer, da s sodelavko nisva vedele, kaj napisati. Še dobro, da je bila ena punca, ki je imela eno knjigo s seboj (ne vem naslova) in so notri res vsi primeri, s katerimi se lahko srečaš pri pisnem izpitu, tako da mi je potem tisto knjigo posodila. Je pa res, da je sodelavka imela en drug primer in totalno narobe rešila, pa je vseeno naredila ZUP, ker jo je na ustnem vprašal enako, kar je imela na pisnem in je rekla, da ve, da se je zmotila. Ne bi te rada strašila. Ni tako težko, samo v tistem trenutku sem bila tako zmedena, da sem malo zamešala načela in me je komisija skoraj ven vrgla. 🙂

Na ustnem izpitu boš sigurno dobila eno od načel (jaz sem dobila načelo ekonomičnosti), pa izredna pravna sredstva, pa upravni spor.
Je pa odvisno ali delaš ZUP za V.stopnjo ali za VII.stopnjo. Jaz sem delala ZUP za VII.stopnjo.

Hvala vsem za odgovore. Iščem pripravništvo za 7. stopnjo, tko da bi prosila za kakšno dobro literaturo glede ZUP-a. Ker do zdaj v javni upravi še nisem delala, niti točno ne vem kaj zahtevajo. Tud nisem mislila, da bo kakšen izpit že pred opravljenim razgovorom. So me kar malo zmedli.

LP

Ma glej, jaz sem se učila direkt Zakon o splošnem upravnem postopku (ZUP), samo glej, da dobiš uradno prečiščeno besedilo, najnovejše, ker se zna zgodit, da so kakšne spremembe. Je pa ena knjiga, kjer imaš vse primere napisane, samo ne vem, kako je naslov. Če izvem, ti sporočim.

Ti pošljem, ko pridem v službo literaturo na mail, lp in fajn zrihtaj!

ok, super hvala

P.S.
A lahko na polona.rezek@gmail.com

Kako je s službo, si dobila?

Končano imam Fakulteto za upravo pa tudi ne dobim službe. Delam kot prodajalka.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close