Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Minimalna plača

Minimalna plača

Če je minimalna plača 566 € bruto, kako je lahko pol neto enak izplačilu, ko je bila minimalna 536 € bruto?
A se pri nas norca delajo ali kako?

Še vedno namreč nas v službi 7 žens dela za ušivih 410 € neto,. Torej?

Za bruto plačo 536 eur neto 436 eur.
Mogoče dobite poračun v maju-vprašaj delodajalca.

No ker to je že vseskozi tako, da dobimo enako, čeprav je bruto višji. Najbolj nas jezi, ker nam v ta bruto štejejo vse: popoldansko, nedeljsko, praznično delo. Je to posebej ali kar noter spada?

Upam, da razumete kaj me zanima.
Namreč pri nas dela ena taka pri obračunu plač, da ko jo kaj vpraša, ti itak ne zna povedat, edino to zna rečt, da naj damo otroke pri plači v olajšavo in bo neto višji. Da pa bom na koncu leta plačala dohodnino, jo pa itak ne zanima.

Mislim, svašta lahko dela pri obračunu plač.

Še to me zanima, 27.4. je bil praznik. Bila je nedelja, ker sem delala, sem seveda dobila samo dodatek na nedeljsko delo. Na prazninčno delo pa ni dodatka. MIslim halooo?? Res, da imam samo IV. stopnjo izobrazbe, ampak pismena sem še vedno.

Glede dodatkov pri minimalni plači ni nikjer določeno ali se lahko notri vštevajo dodatki ali ne- tako da vsak dela po svoje.
Po moji osebni logiki, bi se dodatki morali upoštevati, ker se dela več- delavec ima pravico do minimalne plače in potem tudi če ne pride v nedeljo v službo, se mu še vedno mora izplačati minimalno plačo. Po tem nihče ne bi prišel v nedeljo- ker je isto, kot če dela med tednom.

Če je na nedeljo praznik se po moje obračuna kot praznik.
Poglejte dodatke v kolektivni pogodbi, ker tukaj je edino lahko kaj pridobite, da imate vse plačano pogodbi.

Pa prevoz in malica ne gresta v minimalno plačo.

Če je praznik na nedeljo se obračuna dodatek za nedeljsko delo, tako ali tako sta enaka, vsaj po večini kolektivnih pogodb.

Ali si ti mogoče mislila, da bi morala dobiti dodatek za delo v nedeljo in še dodatek za delo na praznik ( dodatka se med seboj izključujeta ).

Zadnjič sem v kolektivni pogodbi za trgovino gledala, da se nekateri prazniki zelo razlikujejo od višine za nedelo, a ta zadnji aprilski praznik ne spada v višji razred.
Zato je po moje tisti dodatek, ki je višji- če nista enaka, kot pravi matt11.Ne morete pa dobiti obeh.

Matt1 kaj pa menite o vključevanju vseh dodatkov v minimalno plačo?

Hvala za odgovor.

Glede dodatkov v minimalni plači bi bilo logično da so, vendar je žal v praksi drugače.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close