Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Regres? ce si na zavodu za zaposlovanje?

Regres? ce si na zavodu za zaposlovanje?

Zanima me ce kdo ve ce nekomu, ki je prijavljen na zavodu za zaposlovanje, pripada regres? In mogoce v kaksni visini?
Da situacijo poenostavim, foter je prijavljen na borzi (je zgubil sluzbo, so ga prijavli na zavodu in prejema to nadomestilo).
Ve kdo kaj o tem?

Hvala ze vnaprej!

Ob nadomestilu ni regresa. Del regresa mu samo pripada od podjetja, če je bil v tem koledarskem letu še zaposlen.

Torej ce je bil zaposlen se leta 2008? Na zavodu je prijavljen od septembra 07.

Ženska, regresna pravica izhaja iz delovnega razmerja.
Ni mi jasno, zakaj naj bi brezposelni dobili regres, res ne, čeprav verjamem, da bi jim prav prišel.
Ampak dajte začet malo razmišljat, no.

si optimist kaj. držva bi najraje še to nadoemstilo ukinila, ne pa d abi ti dala še kaj več. mu pa pripada sorazmerni del regresa od firme za obdnobje ko je bil še zapolsne če ga še ni dobil in če še ni zastaralo.

Joj pac vprasala sem ker nisem na internetu nasla nicesar. Se opravicujem za moje neznanje in neumno vprasanje.
Svasta!

Svetovna. Pa še izredno plačani dopust, ko gre iskat službo.hahahahahah

Mimogrede, ko se mate toliko za norcevat. Moj foter je posteno delal 40 let in iz danes na jutri ostal na cesti. Vi se kar smejte, s tem kazete samo svojo nezrelost, da ne recem se kaj drugega. Sicer pa vse se vrne.. Se bom vam tudi!

Tudi sama sem pošteno delala 30 let, brala zakonodajo takrat in zdaj ko sem na zavodu, zato se mi zdi vprašanje zelo neumestno s tvojim usajanjem zraven.Tako da to ni hec kakšnega frkolina, ampak ženske ki se zanima kako in kaj. Očitno tvoj oče čaka da ga bodo podučili.Pa kaj premorete kaj zdrave pameti. Le glej da se tebi ne povrne kaj, ko nisi prav nič boljša od nas.Jaz sem se pohecala, ti pa si žleht. Comprendo! Ali rabiš prevod tudi tu.

Ma kako se lahko zgodi, da človek po 40-tih letih delovne dobe ne pozna osnovnih pravic iz delovnega razmerja?

Dopust pripada ljudem, ki so zaposleni. Kdor ni zaposlen, mu ne pripada plačani dopust. Če ti pripada dopust, ti pripada po zakonu tudi regres.

Torej tvojemu očetu ne pripada za leto 2008 noben regres, ker pač ne dela.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close