Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Zavod za zaposlovanje

Zavod za zaposlovanje

Torej, če je bil kdo na zavodu prijavljen, kot iskalec zaposlitve se nej prosim javi. Naj malo napiše kakšne dobre-slabe izkušnje s tem zavodom. Kar koli.

P.s. Sem pa na med.over-ju bral, da so takorekoč na zavodu samo lenuhi, ki vlečejo socialno pomoč, al ni zavod, nek posrednik, ki ti pomaga pri aktivni zaposlitvi. Sam iščeš delo, pošiljaš prošnje, hodiš na razgovore ter pri tem ti pomaga zavod. Ali je bolje iskati delo brez zavoda ali z zavodom.

BTW: Ne bom tle ne vem kaj pisal, razpište se.

Sem iskaka prve zaposlitve in sem na zavodu prjavljena že 6 mesecev, denarne pomoči ne prejemam.
Dobra lastbnost zavoda: će te delodajalec zaposli dobi nekaj eurov
slabe lastbnosti: da moraš vsakih nekaj mesecev hoditi na brezvezen svetovalni razgovo, te pošljejo na delavnice, službe ti pa itaka ne iščejo oni ampak si jo moraš poiskati sam!
Zavod le pride v poštev tistim z nizko stopnjo izobrazbe!

jaz sem bila po diplomi 6 mesecev na zavodu. Napotnice na delovno mesto mi je zavod začel pošiljati šele po 3 mesecih. Delo si mora iskati vsak sam. Zavod ti morda posreduje delo, vendar so meni le tisto, ki sicer ni bilo objavljeno na strani ess.gov.si. Običajno tisto delo, ko delodajalec išče delavce brez objave.. (na zavodu za zaposlovanje imaš tudi referenta za delodajalce in tam povprašaš, če imajo kakšno delo, ki ustreza tvoji izobrazbi, željam… jaz sem tako našla sedanje delo).
Po 6 mesecih so me vključili v enoletni program javnih del. Super, eno leto zaposlena, delovna doba mi je tekla, slaba stran ta, da sem dobila le 70 % plačo, dobra stran to, da sem dobila veliko izkušenj. Vendar mi po enem letu niso podaljšali delovnega razmerja in smo štiri javne delavke pristale na zavodu za zaposlovanje. Spet vse na novo. Svetovalne razgovore sem imela v povprečju vsake tri mesece. Vključili so me v delavnice, na katerih nisem izvedela nič novega. Imam tako izobrazbo, da sem zakone spoznala že na fakulteti in so se mi zdele delavnice izguba časa. Svetovalka me je vedno skoraj nadrla, ko me je videla na razgovoru in rekla, da ne iščem službe, pa čeprav sem v enem mesecu poslala tudi 10 prošenj in šla na 5 razgovorov, tudi na dva razgovora dnevno. In eno leto nisem dobila nič. Razlog: nimate dovolj izkušenj (imam slabi dve leti delovne dobe).. In potem sem dobila delo tu, kjer sem zdaj. Je za določen čas, tri mesece. Kaj bom po teh treh mesecih? Delodajalec me misli zaposliti, vendar ne verjamem obljubam, dokler ne dobim črno na belem in dokler ne podpišem pogodbe.
Ne vem, jaz nimam ravno lepih izkušenj z zavodom.

hJA, ZAVOD TI BOLJ MALO POMAGA, VSAJ PRI MENI JE TAKO, VSE JE ODVISNO OD TEBE SAMEGA. l AHKO LE IZKORISTIŠ KAKO OBLIKO IZ AKTIVNEGA ZAPOSLOVANJA- KAK TEČAJ TUJEGA JEZIKA ALI RAČUNALNIŠTVA, …, ČE JE TAKRAT NA VOLJO, DRUGAČE PA NIČ DRUGEGA, JE PA ODVISNO OD TEGA KAKŠEN PROFIL SI. IN SEVEDA OD TEGA KAJ JE Z OZADJU- ALI SI PREJEMNIK DENARNEGA NADOMESTILA, ALI KASNEJE SOCIALNE POMOČI, ALI NIČ OD TEGA,…

Meni je Zavod pomagal naslednje:

-dva računalniška tečaja od tega en EDCL ki stane cca 2000€.

Plačali so mi ZUP za 7. stopnjo.

Ponudili so mi možnost delavnice, kjer sem se bolje naučila predstavljati delodajalcem. In to zastonj.

Morda bom vključena še v tečaj angleščine, ampak mislim, da bom prej zaposlena.

Dobro, ne?

Pozdravljeni!
Tea

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close