odsotnost z dela
ker se je v moji spodnji temi bistvo spremenilo v neko drugo zadevo odpiram novo temo.
nekatere se čudite kaj vse moramo druge podpisati v službi,da jo obdržimo,kaj vse moramo požreti in kaj narediti.
jaz sem ob vstopu v to službo podpisala marsikaj kar nisem vedela, da sploh obstaja.ampak me ne moti,ker je večina pogodbe pozitivne.tudi kar se tiče plače,delovnega časa,itd.
pač ne morem hoditi na bolniko,ker nimam nadomestila in bi mojo kolegico,ki sva tim raztrgali.tudi ona večkrat dela bolna,z glavoboli.
delo mora pač tečti in si firma tako kot je moja ne more privoščiti,da bi nekaj stalo.
kar se pa tiče,da bi moral delodajalec nadomestiti manjklaj.ha,pri nas ni tega.samo tiste,ki smo tukaj moramo več delati,da je narejeno namesto tistega,ki ga ni.
tako,da se vsaka trudi v max,da je njeno delo opravljeno in da smo vsi happy.
kako je pri vas?
Povsem te razumem. Pa tudi čisto prav si naredila, bral sem tudi tvojo spodnjo temo.
Nikakor pa ne moreš pričakovati od ljudi, ki imajo že celo življenje službo za nedoločen čas, da bi te razumeli.
Ob dejstvu, da živiš sama z otrokom in je tvoja plača edini vir dohodka pa je stvar še bolj razumljiva.
Ljudem, ki so v službah za nedeoločen čas, se niti ne sanja, kakšne pritiske doživljajo delavci.
In vsi ti pritiski so res zreli za kakšnega delovnega inšpektorja, toda ali ni boljše imeti službo…
In če imaš poleg tega še dobro plačo.
Ne obremenjuj se in naslednjič naredi isto!
Tako bivša tašča, kot tvoja mama bosta tvojemu otroku vedno babici, in če mamo kaj moti, naj drugič vzame dopust in naj ga varuje ona.
Pa lepo se imaj!
Mislim, da ne locis neizogibno in izogibno. Ampak verjetno tudi ne poznas take in drugacne sluzbe/delo.
Moz ima pac tako sluzbo, da ni nadomestljiv z danes na jutri. No, na sreco lahko dela tudi doma ali na dopustu. Ko gre na dopust, pripravi zadeve, da navodila in se stvari speljejo, vcasih tudi z dopusta kaj podela, se pa trudi, da ko je na dopustu, ne razmislja o sluzbi (pa ne gre vedno).
Ce bi se mu kaj hudega zgodilo (bog ne daj) in bi pristal v bolnici, delovno nesposoben za dolocen cas, bi se pac morali v njegovi sluzbi cez noc znajti brez njega, ne bi pa to bilo tako enostavno, ker ima vsak sodelavec svoje delo neodvisno in nepovezano z njegovim (vsaj direktno ne), stvari pa ne morejo stati in se podelujejo dnevno. Ampak to je ekstremna situacija in neizogibna.
In zato, ker ima obcutek odgovornosti do sodelavcev in do delodajalca, pac podela nujne stvari tudi z bolniske in tudi z dopusta.
Res je, da je vsak nadomestljiv in ne zelim reci, da je moj moz superioren, ker ni in definitivno obstaja kdo, ki bi njegovo delo opravil enako dobro ali celo bolje. Ampak najti takega cloveka, pa da ima enake izkusnje in je prepoznaven v svojem poklicu, je pa tezko z danes na jutri.
Jaz imam na sreco tako sluzbo, da grem lahko na bolnisko in delo, ki ga imam, pac pocaka. Ker pa imam ravno tako obcutek odgovornosti do delodajalca, ne grem na bolnisko za vsako figo in vsakic, ko otrok kihne.
Ma, jaz te čisto razumem. Tri leta sem imela službo za določen čas in takrat sem pač požrla dobesedno vse. Niti dneva bolniške si nisem vzela. Hvala bogu, nisem še imela otroka, ker nimam nobene babice ali kaj podobnega na razpolago.
Ampak odkar sem pa za nedoločen čas, pa se ne pustim več tako izkoriščati. Kljub temu skušam biti čimbolj fer in med bolniško za otroka vedno skočim v službo podelati najnujnejše stvari, pa od doma tudi marsikaj postorim. Pa tudi mož ostane kak dan doma, kadar je nuja.
Ne sekiraj se, kaj ti je mami rekla. Ona pač ne razume – včasih so bili drugačni časi. Hvala bogu, da imaš tako super ex-taščo. Moja mami tudi ne dojame, zakaj hodim med bolniško delat. Pa kaj mi mar. Čimmanj ji razlagam o tem oz. če se le da, sploh nič.
sorry, sem narobe razumela… kot da ti ne plačajo, če bi slučajno res šla na bolniško.
kar se človeškega nadomestila tiče. jaz sem na istem… ampak, ko pride do tega, da res ne morem v službo, pa se še vedno vse porihta. ali pa me počaka 🙂 kar naenkrat ni več tako nujno, da bi bilo treba že včeraj naredit:)
enkrat sem čula dober stavek.
vsak človek je tako nenadomestljiv, kot luknja, ki se naredi, ko vzameš roko iz korita vode.
Pri nas bolniška ne obstaja:) Inšpekcija gor ali dol, delovno sodišče gor ali dol. Osem let nisem bila niti dneva na bolniški. Otroka sta, če sta zbolela, bila sama doma. Na srečo to ni bilo zelo pogosto. Sama sem nekako že preživela, pač delo v pisarni, se da tudi s prehladom ali nizko vročino. Če bi delala kaj drugega, verjetno ne bi zmogla. Sem pa pred kratkim resneje zbolela, visoka vročina, pa še ponovilo se mi je trikrat, in tretjič sem ostala doma. Kaj hujšega! Zmerjali so me (klicali domov po telefonu), da kaj se grem, ….da ni važno, če ležim in ne morem nič, vseeno MORAM prit delat,… Priznam, da sem bila vsa iz sebe po takem klicu, prav nič ni pripomogel k čimprejšnji ozdravitvi.
Razumem, da imate mnogi težave v službi, ko greste na bolniško, zato raje ne greste. Ker na vaše delovno mesto jih 5 čaka, da bodo delali, pa čeprav v takih pogojih…
Ampak enkrat je treba tako izkoriščanje ustavit. Kaj pa če bi na poti v službo doživeli hudo prometno nesrečo in namesto v službi delat ležali v komi v bolnišnici? A bi se firma kar sesula?
Mislim, da bo delodajalec le razumel, da v nedogled ne more ljudi tako izkoriščat, če ne drugega, pa zato, ker bo moral vsake pol leta novega zaposlenega uvajat na eno delovno mesto.
No ja, jaz sem bila v zadnjih 11 letih dvakrat v bolniški … prvič urgentno v bolnico.
Smo vsi skupaj stisnili zobe, klicarili so me vsak dan, najeti in seveda plačati so morali zunanji servis, ki je delal najnujnejši del mojega dela, pa seveda vsega niso vedeli…
Še zdaleč nisem nenadomestljiva, sem pa zelo nepogrešljiva, na žalosti.
Ej, oprosti, to je pa čista hinavščina.[/quote]
Zakaj hinavščina? Ker ostanem doma, če zbolim jaz ali otrok? To je pa res grozno do mene.[/quote]
Ne, ne, ni to hinavščina. Mislila sem na to, ko praviš, da ko si bila za določen čas, nisi hodila na bolniško, torej so ti morda tudi zato podaljšali, potem pa, čim si dobila za nedoločen čas, pa se nisi več pustila izkoriščati. Torej, mislila sem na to, da si po svoje zavajala delodajalce, ker si se delala lepšo:) Ma to je najbrž čisto človeško:)
Predšolska otroka sama doma? Ne verjamem.[/quote]
Nista bila več predšolska. Takrat sta bila stara 11 in 10 let. Ampak vseeno, me je grozno pekla vest, ker sem ju puščala sama. Čeprav sta se znala kar porihtati, se zamotiti, sta se učila samostojnosti. Ne trdim pa, da je to prav. Če imaš ti možnost ostati doma z otrokom, je to super!
Predšolska otroka sama doma? Ne verjamem.[/quote]
Nista bila več predšolska. Takrat sta bila stara 11 in 10 let. Ampak vseeno, me je grozno pekla vest, ker sem ju puščala sama. Čeprav sta se znala kar porihtati, se zamotiti, sta se učila samostojnosti. Ne trdim pa, da je to prav. Če imaš ti možnost ostati doma z otrokom, je to super![/quote]
No, ja, tako starim otrokom najbrž ni nič hudega, če so sami doma. Mislim, da sem tudi jaz kot otrok bila, pa mi je bilo prav luštno:-)
Do katerega leta pa staršu pravzaprav pripada bolniška za otroka?
Moja hči ima šele 3,5 leta, zato moram seveda ostati z njo:-)
Ej, oprosti, to je pa čista hinavščina.[/quote]
Zakaj hinavščina? Ker ostanem doma, če zbolim jaz ali otrok? To je pa res grozno do mene.[/quote]
Ne, ne, ni to hinavščina. Mislila sem na to, ko praviš, da ko si bila za določen čas, nisi hodila na bolniško, torej so ti morda tudi zato podaljšali, potem pa, čim si dobila za nedoločen čas, pa se nisi več pustila izkoriščati. Torej, mislila sem na to, da si po svoje zavajala delodajalce, ker si se delala lepšo:) Ma to je najbrž čisto človeško:)[/quote]
Mah, saj se nisem delala nič lepšo, samo dejansko si takrat nisem upala izostati niti en dan. Še za dopust so tako komplicirali, da sem si ga upala vzeti samo takrat, ko so bili tudi šefi na dopustu.
Zdaj se pa pač ne bojim več. Kot zaposlena za nedoločen čas imam vendarle nekaj pravic. Zaposleni za določen čas pa jih imajo žal samo na papirju.
Forum je zaprt za komentiranje.