Ta bedna doplačila dohodnine :((
Jaz sem v tretjem razredu!
Lani sem morala doplačati 173,00 €, letos dobim nazaj 795,00 €!
To ne pomeni nič drugega, kot da sem predlani odvajala manj akontacije dohodnine, lani pa več (zamenjala službo).
Nikoli ne uveljavljam olajšave za družinske člane med letom.
Če moraš toliko doplačati, pomeni, da si imela med letom prenizko obračunano akontacijo dohodnine, oziroma imaš preveč bonitet in ostalih stvari, ki ti dvigajo osnovo za obračun.
To, da je bila lani odbdavčitev v zadnjem razredu 50-odstotna, letos pa je za devet odstotnih točk nižja, nima veze, ne?? Nič jim ne zavidam silnih denarcev, ki jih vsak mesec vplačajo, ker jim še vedno ostaja preveč. Pa ne da bi imela jaz premalo, samo jezi me, da so tole davčno reformo v dobro bogatih izpeljali. Socialne razlike pa so večje in večje in večje.
Me je pa tista tvoja reva uboga, malo razp….la, ampak se lepo preštela do pet.
Jaz tudi dobim nazaj 2000 €. Pa bi raje imela vsak mesec več, pa žal ne gre.
Me pa zanima nekaj. Ker vsi nekaj jamrajo, kako morajo doplačat in to. Meni se zdi, da se mešajo jabolka in hruške, pa še slive zraven.
Ker bo treba pogledat končne cifre, se pravi lani sem zaslužila XY denarja in plačal Z dohodnine, letos pa AB in plačal C. Ne pa koliko sem dobila lani in koliko letos nazaj oz. morala doplačat. Ker prave veze eno z drugim nima.
pogledat moraš skupno maso plačanih davkov, ne pa razliko doplačilo – vrnitev
Ob enaki bruto! plači (in teoretično ! enakem regresu – kar pa ni možno ker je bil regres v letu 2007 višji kot v letu 2006) je čisto možno, da je skupna masa plačane dohodnine v letu 2007 manjša kot v letu 2006, s tem, da ste leta 2006 dobili vrnjeno leta 2007 pa ne. Razlika je v tem, da s5e leta 2006 uveljavljali posebno 2% olajšavo na koncu davčnega leta, v letošnjem letu pa se je upoštevala skozi vse leto kot povišana splošna olajšava že ob obračunu plače.
no, no, pa tisti z najvišjimi dohodki niso v celiti obdavčeni “skoraj pol plače”, torej 41%, ampak po dohodninski lestvici, samo kar presega določen znesek, je od najvišjega procenta, prvi del, do 6800 €, plačajo prav tako le 16 %, nasslednji dek, 27%, nato kar gre čez je 41 %, torej ne plačajo od celotnega prejemka kar 41%
slovensko drobnjakarstvo in foušarija, mar hočeš povedat, da je edino primerno, da delavcu, ki ima za nekaj sto evrov nekoliko višjo plačo kot ti edino pravilno, da se mu pri razliki pobere 50%. Človek zabiti, tudi ta človek, ki prejema nekaj sto evrov več plače kot ti, jo je zaslužil kot delavec z delom svojih rok.
Namesto, da se od foušarije požrete za tistih nekaj sto evrov, se raje vprašate, zakaj so plače od vseh oblik dohodkov najhuje obdavčene, ne pa kapitalski dobički, ki se zaradi netransparentne in podmizne privatizacije prelivajo v žepe tajkunov, ki za prihvatizirano premoženje niso plačali realne vrednosti s čimer so oškodovali davkoplačevalce, pokojninsko blagajno (KAD).
Zganjanje foušarije in privoščljivost, da je delavcu sosedu plača upravičeno bolj obdavčena kot vam, zato ker prasec zasluži nekaj sto evrov več kot vi, je samo to, da se kregate za drobtine, medtem ko vam nekdo krade celo štruco kruha z mize.
Drobnjakarstvo in foušarija vas dela slepe za resnične svinjarije.
najprej dojemi, da večina, ki zasluži toliko denarja, jih zasluži s svojim delom. kot je bilo že prej omenjeno, tisti tajkuni z miljardami, niso obdavčeni preko dohodnine, ampak preko kapitalskih dobičkov.
se pravi, ker več delam, se ti zdi normalno, da mi morajo dosti več vzet, pa še preveč mi ostane… krasno mišljenje, ki direkt vodi k temu, da najbolj sposobni obupajo.
aja… meni po reformi davčnega sistema ostane manj denarja, oziroma bi v prejšnjem sistemu prišla bolje skozi. pa ne računam plačila/preplačila, ampak je celotni znesek davka, ki ga mi je za lansko leto obračunala država višji, kot bi bil, če bi veljala nižja splošna olajšava in dodatne olajšave za investicije.
Forum je zaprt za komentiranje.