malo razočarana
Kaj vem, saj sem neumna, da mi ni vseeno 🙁
Aktualna tema zdajle so dohodnine.
Sodelavka ima otroka z PP (odločba nekje od konca leta 2006) in olajšavo uveljavlja mož, vsa leta, tudi prej, ko je bil otrok še zdrav.
Včeraj se mi je pohvalila, da je dobila odločbo in da je na 0, pa sem komentirala, naj napiše pritožbo ter uveljavlja razliko olajšave…. skratka, komaj sem jo prepričala, da ima zakonito možnost dobiti VSO lansko plačano dohodnino nazaj.
Njen mož je danes nesel pritožbo na DURS, oglasil se je pri nas (čisto zaradi nečesa drugega) in dobila sem samo en skromen hvala. Od njega, od sodelavke nič.
Saj ne, da sem ne vem kaj pričakovala, denarja nikakor ne, ampak kake čokolade ali česa podobnega pa se vseeno ne bi branila. Konec koncev bosta dobila po moji zaslugi, zaradi mojega nasveta, nazaj za en dopust na morju.
In ne, nista vedela tega, lani sta imela enako možnost, pa je nista izkoristila..In tudi letos je ne bi, če jima ne bi jaz povedala…pri njemu v službi jima niso povedali..
Si pa zahtevna. Če pomagam prijatelju ali sodelavcu za nasvetom pa res ne pričakujem, da mi bo potem nosil neka darila ali celo delež od pridobljenega denarja!
Saj te ni nilč stalo niti nisi morala kam letati ali kaj urejati. Samo povedala si pač za to možnost in “skromen” hvala po mojem za to povsem zadošča.
Se pa strinjam s predhodnico: dobro se dela zaradi dobrega in ne zaradi nagrade.
Yap. že od nekdaj.
Morda pa dobiš čokolado, ko dejansko dobita denar. Morda sta še malce skeptična, če bo pritožba uspela.
Ne sekiraj se, kupi si sama čokolado in se nagradi za dobro delo. :))[/quote]
Mož se je oglasil pri nas po tistem, ko je bil na DURS-u, so pogledali paprije in že povedali, da gre pritožba naprej, ker je utemeljena in bo uspela.
Saj sem vesela, da bo uspelo, pa zadovoljna, da sem dala dober nasvet, pa vseeno..
Eh, še kaj drugega smo preživeli, kaj tega ne bi :))
Jaz sem xx ljudem pisala napovedi za dohodnino, včasih se je kdo spomnil rečt hvala, velikokrat tudi ne. Kaj bi se sekirala, če lahko jaz tisto napišem v treh minutah, oni, ki ne znajo, pa bi se zraven ubijali 2 dni in itak ne bi vedeli, če je sploh prav, mi sploh ni problem.
Sem pa potem, ko so dobili vrnjeno, velikokrat slišala iz okolice, da to sem jim pa jaz zrihtala, tako da potem, ko dobijo denar, se sliši dober glas.
Ne sekiraj se, tvoje dobro delo osreči tudi tebe, a ne?
Dobrota je sirota??????????????? V tem primeru?
Ma da vas ni sram. Ali res vsi pomagate le zato, da bi dobili protiuslugo, pa čeprav se ta meri samo v eni čokoladi?
Torej pomagam starejši osebi čez cesto, ona mi reče (po vaše samo) hvala, jaz pa naj kričim čez pol mesta “dobrota je sirota”?
Če je v okolici mene kakšen tak požrešnež, ki pomaga samo za protiusluge, potem raje vidim da mi sploh ne pomaga.
Ocka
Mi je čuden tvoj odnos. Ker dejansko te ni nič stalo ne v materialu, ne v času, dala si jima pač informacijo iz glave. In za to pričakovat darilo? Ne vem, no. To se vsakodnevno izmenjuje med ljudmi. To je isto, kot bi nekomu rekla, naj se pripne in bi se ti moral za to klanjati do tal. Samoumevno, da se pove. Hvala si pa dobila, ne?
Že res, da se intelektualno delo načeloma zelo slabo ceni, ampak tole ni bilo intelektualno delo, ker ti ni vzelo nič časa. Bodi vesela za kolegico in ji privošči. Pa še tega nisi zmožna?
Joj, dober si, moram rečt.
Zgleda pa, da ta rek malce drugače razumemo. Če si zgolj dober in delaš zgolj dobro, potem boš res sirotek, če boš pustil, da si vsak svoje čevlje v tebe obriše. Pa to zdaj ne pomeni, da bi moral biti slab, asertiven pa. Zgolj z dobroto se danes nimamor ne pride.
Ni dobrotnik, kdor pričakuje povračilo, zame je to upnik.
Ni prijateljica, je sodelavka.
In ni imela namena vlagati pritožbe, šele ko sem ji po njenih in njegovih podatkih izračunala in pokazala, da sta res upravičena, sta šla vlagat pritožbo.
In kaj več kot kako čokolado, kavico ali podobno nisem pričakovala.
Če bi bil samo mimogrede izrečen nasvet, pa kaj več kot na “hvala” pa res ne bi pomislila..
PS – očka – na dopustu uživam, ko sem s svojimi prijatelji in ne s sodelavci. Tako da…
jaz te pa razumem
nekoga dobesedno prisiliš v nekaj, kar mu je finančno zelo dobrodošlo, potem pa je to vzeto čisto samoumevno…
by the way
jaz sem to pred leti naredila staršem 🙂 že po oddaji dohodnine sem jima šla preračunavat opcije in naredila profita za tedanjih tristo evrov. ampak sta jih v zameno morala dati meni in sestri 🙂 (sva se pa še obe šolali in nisva imeli kakih svojih rednih dohodkov)
Forum je zaprt za komentiranje.