vzg. v 1.razredu OŠ
Urnik je lahko zelo različen – boš morala vprašat na šoli, kamor imaš namen dat prošnjo.
Kot vzg. si lahko v dveh razredih – v vsakem 2 uri – če je tako, potem imaš urnik vsak dan 4 šolske ure in odmori ( odvisno, kdaj se prične pouk) pri nas je to od 8.05 – 11.35 Seveda moraš bit v šoli že malo prej in tudi potem jaz osebno redko pridem domov pred 13.00 ali 13.30, saj je treba uredit učilnico, pripravit rekvizite za naslednji dan, imaš še kakšno interesno dejavnost, enkrat tedensko planiranje z razredničarkama…
Lahko pa si samo v enem razredu 2 uri na dan in potem kombiniraš s podaljšanim bivanjem (torej približno od 10.00 – 14.00 ali dlje) ali z jutranjim varstvom – npr. od 06.00 do 10.00 (lahko pa tudi, da ti razbijejo urnik in imaš zjutraj jutranje varstvo in potem šele ob 10 greš v razred…
lahko pa delaš kot vzgojiteljica v oddelku podaljšanega bivanja (npr. od 11.35 – 16.00)
Torej urnik je zelo odvisen od strategije, ki jo ima vodstvo šole – ali ima v vsakem razredu svojo vzg., ki pokriva tudi jutranje varstvo ali OPB, ali pa ima 1 vzg. samo v razredu (v obeh razredih) in drugo v OPB.
Z dopustom je pa tako – načeloma ga koristiš v času poletnih počitnic, zimskih počitnic, okrog novega leta, koliko ti ga pripada pa je spet odvisno od delovne dobe… Kolikor ga imaš premalo, moraš nekako spravit notri skozi leto – nadomeščanja, spremstva na razna tekmovanja, prireditve v pop. času… Poleg tega imaš v obvezi še govorilne ure – pri nas 1x mesečno popoldne 1 ura in vsak teden 1 ura dopoldne (takoj po pouku).
Osnovna plača… ti zdajle ne znam povedat.
Hvala za natančen opis. Zanima me samo…ali ni v vsakem razredu svoja vzgojiteljica? Nisem si niti predstavljala da lahko “skače” iz enega v drug razred. Kako pa si pri tebi delite podaljšano varstvo? Vedno to delajo vzgojiteljice, ali je tudi kakšna druga oseba?
Če prav razumem iz tvojega opisa, potem ne delaš 8 urni delavnik vsak dan? Vem da so potrebne priprave za drug dan…pa sestanki in podobno…ampak po tem kar si mi opisala, je bolj stabilen urnik v vrtcih. Vsaj po mojih izkušnjah.
Kety – če si iz LJ – mislim, da tam občina sofinancira in je zato vzg. prisotna vse 4 ure v enem razredu. Sicer pa ja, polovico v enem in polovico v drugem razredu. Obveza vzgojiteljice je 22 ur pouka na teden – prvošolci imajo 20 ur pouka in si tako 2 uri v minusu, kar se ti malo pozna pri plači, ali pa ti dajo še npr. enkrat tedensko jutranje varstvo ali kaj drugega.
Glede OPB na naši šoli. – 1. razred pokriva vzg., ostale oddelke OPB pa učiteljice. Pri nas je OPB do 16.00.
8 urni delavnik?- tudi v vrtcu delajo vzg. 6 ur, kolikor vem, pomočnice pa 7.5. – kot sem rekla, se šteje vzgojiteljici v šoli v obvezo 22 ur pouka na teden + govorilne ure + priprava na pouk + razna dežurstva (pri nas npr prideš na vrsto 1x tedensko v odmorih na hodnikih in 1X tedensko pri kosilu -45 min),pa roditeljski sestanki… pa mogoče sem še kaj pozabila.
Poletni dopust je pri nas nekje od 1. julija, pa do 20 avgusta. Na nekaterih šolah delajo tudi do 10 julija in začenjajo 15. avgusta – odvisno od ravnatelja.
Forum je zaprt za komentiranje.