Preverjanje komisije
Zanima me kdaj običajno preverjajo prisotnost na domu. Vem da načeloma kadarkoli, ampak a je že katera doživela kontrolo popoldan ali čez vikend, praznike.
Ali grem lahko na tisto terapijo (v LJ porodnišnici), kjer te dajo v eno vrečo in priklopijo na sesalec? Kaj pa na šolo za starše?
V odločbi piše da moram počivat in da ne smem od doma in sem pa v 30. tednu.
Hvala
sama sem bila le 2x na bolniški.v službi sem dobila kartonček z tremi možnostmi,ki mi je mogla zdravnica obkrožit:
A-stalež,samo ležanje,nič delati
B-stalež,biti doma in opravljati lažja opravila
c-bolniška,kjer greš lahko ven.ta je bila moja.
kolegica je imela varjanto B pa je sedela na vrtu na eni pručki,pa je moja šefinja dala nekoga najet,da jo je opazoval.baje,tko je ona rekla,da je samo pulila travo okoli kjer je sedela,ta jo je slikal in idpustili so jo.
tko,da je najbolj,da vprašaš svojo zdravnico kaj lahko delaš in kje se lahko giblješ
Jaz sem na bolniški z odobritvijo komisije. In so mi že napisali da moram mirovati in biti doma. Ker ni nevarnosti za otročička, ampak ne morem dolgo sedeti, da bi opravljala delo (najprej sem zaradi dela bila prerazporejena na drugo del. mesto za 4 ure, ko pa mi je tudi to postalo pretežko, so mi odobrili 8 urni BS).
Mal mi je butast da ne bi šla po otroka v vrtec, al pa mal posedet na klopco na sonček (ko bo lepše vreme), ker mi ni treba strogo ležati. Verjetno bi bilo celo pametno it na kak kratek sprehod, da ne izgubim kondicije. Kaj pa vem?
Mah, to je vse skupaj full čudno.
Moj sosed je na bolniški že 3 leta, pa ga niti enkrat še ni prišla obiskat nobena komisija.
No, sej če bi ga prišli kontrolirat, ga tako ali tako ne bi našli doma, ampak po vseh gostilnah kar jih premore naš kraj.
Žalostno toda resnično!
Ne vem ali to kontrolo naroči firma???
Lep pozdrav,
Marisha
Marisha, do 1-nega meseca te lahko kontrola obišče potom podjetja, po 1-nem mesecu oz. od odobritve bolniškega staleža od komisije, takrat pa v kontrolo ti hodi potom zdravstva oz. naroči zdravstvo. Mogoče tvoj sosed, ki je že 3 leta v bolniški ni potem kar tako v bolniški pa čeprav gre od gostilne, do gostilne. Mogoče se zdravi zaradi psihičnih težav, ker takšni bolniki imajo dovoljene izhode. Da je že 3 leta v bolniški je to nekaj resnega, ker sedaj je tako komisija stroga, da z eno nogo moraš biti v grobu, da ti odobrijo bolniško.
lp,
Komisija teoretično lahko pride kadarkoli, tudi popoldne in za vikende (sem brala na tem forumu, da so prišli v soboto). Mene celo nosečnost-bolniško niso prišli pogledat.
Če ti piše mirovanje, potem uradno v šolo za starše ne smeš – ampak mislim, da nosečnice to tako delajo, da če morajo res ležati (ne vem, npr. kaj narobe z mat. vratom), ker bi gibanje res škodilo, potem ne grejo v šolo za starše. Če pa imaš omejeno gibanje kar tako, potem hodijo v šolo za starše.
Mislim, da CSD nima nič pri bolniški. To je stvar ZZZS in delodajalca (do 30 dni). CSD pri na vrsto pri porodniški.
Tia2!
Če ti piše, da moraš bit doma, pomeni, da moraš bit doma!
Če imaš rizično nosečnost se jaz na tvojem mestu ne bi šla dat v vakum!!! To ni nujna stvar. Šola za starše pa je skoraj nuja in dobiš tudi potrdilo, tako da so tja odhodi dovoljeni.
Po vsej vejretnosti ti tudi v primeru, da imaš v odločbi komisije napisano, da moraš biti na svojem domu in mirovati, piše v nadaljevnaju, da lahko greš na kontrolo in na terapijo. vsaj meni je tako pisalo. In potem je od tvojega zdravnika odvisno, kakšno terapijo ti dovoli – se pravi, napiše v zdravstveni karton. Jaz sem imela v kartonu napisano, da naj grem vsak dan za pol ure na sprehod, in to sem potem z mirno vestjo počela. Ni pa šlo za nosečnost, ampak za bolezen. Seveda da ti pri rizični nosečnosti z zahtevanim ležanjem ne bo nihče predpisal sprehoda kot terapijo. In v takem primeru nimaš kaj hoditi okrog, pa če se ti to zdi še tako neumno.
Sem noseča, imam krvavitve. Predvsem počivam, a po otroke v šolo-prvošolka, ki ne sme sama z avtobusom in po otroka v vrtec pač MORAM iti.
Se je zgodilo, da ko sem bila v bolnišnici, sta otroka 2 dni bila doma-ne v vrtcu in ne v šoli ampak pri babici in dedku, ker enostavno ni bilo nikogar, ki bi ju zjutraj peljal v šolo in potem prišel ponju. Sta pa oba brez izpita, avta.
Včasih, medtem ko grem po otroka, grem 1-krat na teden tudi v trgovino-kruh in ostale nujne stvari.
Menite, da bi imela zaradi tega težave s komisijo?
Forum je zaprt za komentiranje.