Objava zavoda za zaposlovanje
Aha, torej je vljudno in TUDI obvezno:) Hvala. Kam se pa lahko pritožim, če me niso obvestili? Na zavod? Ali kam drugam?
Sploh pa imam še nekaj vprašanj, če se komu da..:) Na straneh zavoda za zaposlovanje so objave potrebe po delavcih. Navedena je kontaktna oseba, večkrat tudi telefon. Ko pa pokličem, da bi izvedela kaj več, da vidim, če se naj sploh prijavim, ali ne, mi oseba, ki naj bi bila kontaktna, skoraj vedno reče: napišite prošnjo! čemu potem sploh služi tista tel. št. kontaktne osebe?!
Potem ti pa še odgovorijo ne!
mah…
Ja pokliči delodajalca in jih vprašaj, če so se že odločili.
Oni so ti dolžni sporočiti 8 dni PO sklenitvi pogodbe – mogoče niso nikogar izbrali, mogoče izbor še poteka…
V realnosti pa le redko kdo sporoča neizbranim kandidatom… Prijaviš jih pa lahko na inšpektorat za delo.
Glede zavoda pa – velika večina delodajalcev objavlja potrebe po delavcih samo zato, ker morajo po zakonu – v bistvu pa imajo že izbranega kandidata in se jim preprosto ne da pogovarjati o nečem, kar je brezpredmetno.
Saj…potem bi pa lahko tudi tako povedali, ko kličem. Ne pa, da mi rečejo: napišite prošnjo. Potem pa jaz pišem, pa priložim še življenjepis, pa potrdila o končanem izobraževanju, pa priporočeno pošljem, zapravim kar nekaj časa, denarja, papirja,…za brezveze. Potem pa še čakam na odgovor in se sprašujem, bo ali ne bo,…
Hvala za odgovor:)
Forum je zaprt za komentiranje.