Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev porodniška v primeru brezposelnosti

porodniška v primeru brezposelnosti

Ja zanima me namreč, če mi oziroma koliko mi pripada porodniške v primeru brezposelnosti?
Ker sem nekje zasledila da če je manj kot tri leta ali tri leta od zadnje zaposlitve da dobiš porodniško nekje okol 400 evrov. Pa me zanima če ima katera podoben primer ali pa kaj več ve!
Saj drugač bom pa na csd vprašala ampak vseeno!

Hvala in lep dan vsem!

Se mi zdi, da je tako, da če si bila v zadnjih 3 letih zaposlena vsaj 12 mesecev, se ti vzame povprečje teh plač. Koliko pa to nanese je pa odvisno. Bi pa rekla, da skor mora bit več kot 181€, kot je po novem starševski dodatek. Le-tega pa dobiš v vsakem primeru, torej tudi, če nisi bila nikoli zaposlena oz je od zadnje službe več kot 3leta.

Lp, Špela ************* <http://spela1.moj-album.com> <http://servetke.moj-album.com/album/874923/>

Bimelašeenega, če izveš te prosim da mi to sporočiš, sem na popolnoma istem kot ti. Če bi bilo tako kot pravi Špela bi se odločila takoj še za enega, drugače pa s 181 eur na mesec pa ne bom sfolgala.

Daj če na CSD-ju kaj izveš mi prosim sporoči!

Zanima me, s čim nameravate sebe in otroke preživeti po preteku porodniške in porodniškega nadomestila?

Ne glede na to da sploh nisi zadel bistva posta ti bom vseeno odgovorila.

Če je ženska stara 35 let in ima enega otroka ne bo nikjer dobila službe, če bo povedala po resnici da si še enga v kratkem želi. Če pa jo že bo, pa ne more zanosit najmanj 2 leti, ker pač ni fer do delodajalca. ko bosta ti dve leti mimo, pa ne bo mogla zanosit, ker bo prestara.

Ko bo imela dva otroka, bo lažje dobila službo, ker bodo vedeli da ima vsaka povprečna družina 1,3 otroka.

A zdaj razumeš? Upam 😉

Ja, Tudi jaz če kaj zvem ti sporočim, drgač pa če tebe tristomatr zanima s čim bomo pol otroke preživel naj ti povem da nism tolk blesava da bom otroka šla delat sam zarad tega dnarja ampak zato ker si ga želim in ker sem trenutno brezposelna mam rajš zdaj otroka ko pa pol ko bom naprimer mela službo pa da takoj zanosm. Pa tud ta denar če bi ga prejemala mislm da v tistem letu zlo prov pride sploh če naprimer mamica nima dovol mleka in ga more kupovat, pa še za kakšno drugo stvar ki pride prov v začetnih mesecih, tko da to je to!

če imaš v zadnjih 3 letih vsaj 12 mesecev delovne dobe (ni nujno v enem kosu), si upravičena do porodniške (koliko, se pozanimaj na csd), če ne, dobiš samo starševsko nadomestilo, ki znaša okrog 150€.

LP, mali slonček.

Ne.

Razumem pa, da bo čez dve leti uboga brezposelna mama dveh majhnih otrok, živela bo s socialno podporo in otroškimi dodatki, slabe volje bo in utrujena od boja za preživetje.

Tukaj bo jokala, kako težkov živi, pisala bo prošnje za delo in se plazila po kolenih, da jo bo kdo (tudi o izobrazbi ne vemo ničesar) morda celo vzel.

Potem si ne bo upala na bolniško za otroka in ju bo bolna vozila v vrtec.

Tudi o njeni starosti nič ne piše, tako da je tisto zgoraj samo ugibanje.
(Ker ata in njegovih dohodkov ne omenja in verjetno ne gre za brezmadežno spočetje, je morda po lastni želji samohranilka).

Pa – vsaka povprečna družina nima 1,3 otroka. Statistika pravi, da ima polovica družin enega, malo manj dva, 9% družin pa ima več otrok.

Pojasnila sem ti po svojih najboljših močeh, če pa še vedno nisi dojela je pa to žal tvoja stvar.

Kako bo preživljala še enega otroka pa ni tema tega posta, tako da… 😉

Pa to ni reS! a ZDEJ NAJ PA NAPIŠEM VSE, ČE HOČEM NEKI VPRAŠAT!
iN NE NE BOM SE PLAZILA PO KOLENIH DA ME BO KDO VZEL V SLUŽBO, IZOBRAZME PA TUD NIMAM SLABE, ČEPROV NAJ PA POVEM DA KDOR HOČE DELAT LAHKO DOBI SLUŽBO IN TO HITRO, KDOR SE PA PRESERAVA IN SE DELA FINESO PA ITAK VEMO KAKO JE!. nO SEM SE PA KLJUB VSEMU ODLOČILA OSTATI NEKAJ ČASA DOMA! iN NISEM SAMOHRANILKA!
sPLOH PA ME DOLOČENE STVARI POGREJEJO!!!!!……….!!!!!!

No, vidiš, ti je vsaj toplo.

Torej “kdor hoče delat, službo lahko hitro dobi”.

Hm, le zakaj bi bila (če trenutno si) potem sploh brezposelna?
Ah, ker si se tako odločila…..

In zakaj imaš ti, petstomatr, s tem take probleme?

Ja vidm da se eni res hranijo s tem kako živijo drugi pa čeprav teh ljudi ne poznajo!
Ja petstomatr ker sem se pač tako odločila. In se bom odločila za sigurno še enega otroka, no pa naj ti razložim pomen mojega posta oziroma prvotnega vprašanja. Samo zanima me še je res skratka tisto kar piše v vprašanju zgoraj. Ker med drugim tud ne vidim razloga zakaj ne bi imela otroka naprimer dva al pa tri mesce prej pa še dobila od države neki!!
Sej eni pa to tko poskrbijo da so pa samohranilci in to namenoma eni pa pač ne. Ampak to je čist stvar posameznika!
No upam da ste se tiste ki ste imele tolk za povedat tud kaj nahranile ob tem!!

Če nekdo cuza kar mu sicer ne pripada, pa res ni le stvar posameznika, ampak vseh davkoplačevalcev. 🙂 Sicer pa ne takoj hop v luft in gretje, to je napisano zgolj nasplošno.

LP

----------------------------------------------------------------------------------------------- Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney) ------------------------------------------------------- Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close