Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev 6 urni delovnik po porodniški

6 urni delovnik po porodniški

v katerem primeru sem upravičena do 6urnega delavnika po vrnitvi iz porodniške nazaj na delovno mesto?
lahko tudi če je z otrokom vse ok?

Seveda. V vsakem primeru. Delodajalec ne sme in ne more zavrniti, dejansko ga samo obvestiš, nič ne prosiš.

Pripada ti v vsakem primeru. Ni pa res, da delodajalca samo obvestiš. Za plailo prispevkov potrebuješ aneks k pogodbi o zaposlitivi iz katerega je razvidno da delaš krajši delovni čas, od kdaj in koliko. Potem vlogo in aneks oz. pogodbo oddaš na pristojnem csd

Pripada ti v vsakem primeru. Ni pa res, da delodajalca samo obvestiš. Za plailo prispevkov potrebuješ aneks k pogodbi o zaposlitivi iz katerega je razvidno da delaš krajši delovni čas, od kdaj in koliko. Potem vlogo in aneks oz. pogodbo oddaš na pristojnem csd[/quote]

Mislila sem v smislu dovoljenja. Hotela sem poudariti, da ne potrebuješ šefovega dovoljenja, ampak ti je to on po zakonu dolžan omogočiti.

Drugače pa novo pogodbo oz. aneks sestavijo v kadrovski službi, ti jo samo podpišeš (in seveda preveriš, da piše, da boš po preteku tega časa spet polno zaposlena za nedoločen čas in da ti niso kaj spreminjali glede plače, delovnega mesta…). Kopijo pogodbe potem neseš na CSD, kjer ti dajo tudi nek obrazec za izpolniti.

A do dopolnjenega tretjega leta starosti?

Da, če imaš edinca. Če imaš dva ali več otrok pa do 6. leta najmlajšega.

Da, če imaš edinca. Če imaš dva ali več otrok pa do 6. leta najmlajšega.[/quote]

Drži. Tudi jaz ga izkoriščam in sem zelo zadovoljna, da so se izmislili nekaj takega.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close