Najdi forum

Odpoved

Ali je nujno, če dam odpoved v službi, da navedem razloge? Koliko je po zakonu odpovedni rok, če to ni navedeno v pogodbi o zaposlitvi? Ali moram povedati, kam odhajam?

Po moje razlogi niso potrebni.

Odpovedn rok imam jaz 3m, oz sporazumno. Sam to ti v pogodbi piše.

Ni treba povedat kam greš.

Razloga ni potrebno navajati, še manj, da bi razlagala, kam greš. Nikogar ne briga. Odpovedni rok pa je opredeljen v ZDR, če ga nimaš v pogodbi.

LP

---------------------------------------- Nisem volila teh volov!

Razlogov za odpoved ni potrebno navest. Odpovedni rok je običajno 30 dni, čeprav nekje ne sitnarijo, ker če se delavec odloči, da gre, ga res ni smislelno zadrževat. Izjema so res “pomembnejša” delovna mesta, kjer je logično potrebno uvest novega delavca.

Svetujem ti, da napišeš prošnjo za sporazumno prekinitev del. razmerja z datumom, ki tebi ustreza, potem bo pa že vaš direktor odločil, če ti to odobri, sicer gre po običajnem odpovednem roku.

Ne, nikakor ne razlagaj kam greš, lahko ti tam naredijo škodo.

Vedi tudi to, da če ti daš odpoved, ti ne pripada nadomestilo na zavodu.

Pa srečno!

Tnx za odgovore. meni res ne piše v pogodbi, so pozabli to noter dat…ha ha, to mi gre na roko. Ker potem je en mesec, ali ne? Kaj pa, če na primer zahtevajo, da ostanem tri mesece, jaz pa se tega ne držim in vztrajam pri enem? A mi kaj morejo?

Preberi si točno zakon kako je. Pa če ti v pogodbi piše da veljajo določila kolektivne pogodbe, potem preberi kaj tam piše. Lahko da je tam določen odpovedni rok in ga niso pisali še v pogodbo, ker pač je itak tam in ti piše da KP velja. Ta odpovedni rok je pač odvisen od marsičesa in je res večinoma zato da se poišče zamenjava, končajo projekti… Mal je odvisen od stopnje izobrazbe, delovnega mesta, politike firme.

Rečmo jaz imam 3m pa vem, da bi zahtevali le da pripeljem projekte do konca, včasih bi to trajalo 3m, včasih ne.

Se pa o odpovednem roku def pogajaš z delodajalcem. Kaj ti morejo pa pač ne vem, ne poznam zakona.

Ne pozabi, da ima delodajalec tvojo delovno knjižico in lahko komplicira z izročitvijo.
Tudi jaz sanjam o tem, da bi napisala “prosim za sporazumno prekinitev dela z xxxx (manj kot je v pogodbi). Potem se pa lahko pogovarjamo.
Pri nas je še vsakdo skrajšal odpovedni rok.

Kar se delovne knjižice tiče, ti jo mora delodajalec izročiti takoj po prenehanju delovnega razmerja, ker nima razloga, da jo zadržuje. Sicer pa, če ti jo ne da, ker ti želi nagajati, se kar na inšpektorat obrni, pa boš vid’la, da boš potem dobila zraven delovne knjižice še šopek rož za slovo:))).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close