v penziji pa bi še delala
Sem mlada upokojenka in bi še delala.Dobila sem delo v trafiki.Delo mi ponuja gospa, ki ima z DELOM sklenjeno pogodbo in je samonstojna podjetnica.Zanjo je preveč, da je zaposlena po ves dan.Zato bi ji pomagala po nekaj ur na dan.Kaj morava skleniti,da bi bilo za obe prav in ne povzročilo preveč stroškov?
lp
Draga mlada upokojenka!
Upam, da se bo našel nekdo ki ti bo dal kak pameten odgovor! Sem v podobni situaciji kot ti in zaenkrat šibam še na črno. Hvala za tvoje vprašanje, sedaj sva že dve ki čakava na kaj pametnega. Penzije so pač prenizke, se strinjaš?
Kaj pa delo preko študentskega servisa? Nekateri prakticirajo tudi to. Ampak potem se ti pa najbrž že ne splača delat, saj študent zahteva 10%, pa še če ga doleti pregled napotnic mu kriješ vso nastalo škodo.
Kdo nama zna svetovati kaj pametnejšega?
Hvala.
Podjemna pogodba je sicer pravno ustrezna rešitev, a dvomim, da bo to šlo na daljši rok. Za čez dopuste bi sicer šlo, za dalj časa, pa bi si delodajalka morala najti človeka, ki ga bo redno zaposlila za krajši delovni čas. Lahko tudi tebe, a v tem primeru bi se ti morala odpovedati delu pokojnine.
V nasprotnem primeru res ostane delo na črno, tudi študentska napotnica je v tem priemru na črno.
Forum je zaprt za komentiranje.