Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Moj žalosten rekord :-(

Moj žalosten rekord :-(

Se vam moram potožiti, čeprav vem, da se bo sigurno našel nekdo, ki se bo obregnil …
Še ni 12 ura, pa sem dobila 5!!! negativnih odgovorov na prijave za pr. del. mesta, …
Pa sem že čisto obupana, in več ne vem, kaj …

Za kakšne tolažilne besede vnaprej hvala!

Grozno…

Pa vseeno pomisli, za dežjem vedno posije sonce, kmalu bo tudi tebi,,, le obupat ne smeš… ti kar pošiljaj prošnje naprej… kmalu se zna kaj dobrega najti…

To mi nikoli ni bilo jasno, kajti kadarkoli sem želela novo zaposlitev sem jo takoj dobila, vedno je bila moja prošnja izbrana in sem bila vabljena vsaj na razgovor, če že ravno tiste službe nisem dobila.

Pomisli kaj delaš narobe, kakšna je tvoja prošnja, naj bo nekaj posebnega, vzemi si čas in zlij vanjo vse svoje znanje, izkusnje, izstopati mora,ne kopiraj ne, naj ti je ne pišejo drugi, kajti med 50 prosnjami vedno izberejo le tiste, ki so drugačne, verjemi, saj sem sama velikokrat izbirala nove zaposlene, torej ljudi vabila na razgovore glede na njihove prosnje in prosnja v stilu “sem janez novak, star 20 let iz Ljubljane, po poklicu to in ono, sem ze v naprej zavrgla!”

Zaupaj vase, bodi ponosna na to kar si, naj ti ne piše na čelu, da si brezposelna,vsa sitna, zoprna, neurejena, zafrustrirana in še in še … delo bo slej ko prej le verjemi v to, kaj pa samozaposlitev??? med tem časom pojdi še na kakšen tečaj, če si na zavodu izkoristi vse mozne variante, delaj, uči se, izpopolnjuj, kajti samo od sebe ne bo prislo, le ne sedi doma in ne cakaj na negativne prosnje, to človeka ubija!!!!!

Vem, da ni fino dobit neg odgovorov… ampak je pa fino dobit vsaj kakšen odgovor, ker jaz večinoma nisem dobila ne ja ne ne pol sem bila pa na koncu vesela tud neg odgovora, sam da so dal neki od sebe.

In naj te tolaži dejstvo, da nisi edina. Jaz sem do sedaj tudi dobila sam zavrnitve oziroma je že kar pisalo koga so izbrali, ali pa sploh ni bilo odgovora.

Pa nisem brez izkušenj in tudi izobrazbe nimam glih švoh, ne kopiram prošenj, za vsako posebej spišem. Nimam pa vez. Zato bo najbrž trajalo, da kaj najdem. Saj bo, samo ne razmišljaj negativno.

Drži se.

_______________________________ "Umazanija z rok se lahko umije, z duše pa nikdar." - N. S. Hruščov

Ko sem že pred časom prišla v zaposlitveni kotiček, je svetovalka dejala, da tako v redu življenjepisa že dolgo ni videla (oblikovno in vsebinsko), pa prošnje tudi za vsako del. mesto posebej spišem, nimam nobenih “obrazcev”, da bi jih samo pošiljala naprej;
je pa res, da tudi nimam nobenih vez, pa še v takem območju živim, kjer je najvišja brezposelnost:-(
Upam, da res v kratkem kaj bo!

Potem sma na istem, kar se brezposlenosti tiče, tudi v naši regiji visoka brezposlenost, velika večina prostih mest je za proizvodnjo in podobno, ostali pa skoraj moramo nekoga poznat v tej kuhni. Vsaj kuharja, če ne že šefa kuhinje. 🙁

_______________________________ "Umazanija z rok se lahko umije, z duše pa nikdar." - N. S. Hruščov

Kaj pa si po izobrazbi?

Tudi jaz sem se odločila, da delo gospodinje ni najbolj moje področje, ki ga želim gnati do smrti….. Vsak teden pošljem ok. 7 prošenj. Začela sem tudi spraševati znance, prijatelje in mojega moža. Moj mož pač ne želi, da bi bila zaposlena v enkem podjetju, zato bo povprašal v sosednjem oz. ima stika z veliko ljudmi ter bo drugje povprašal….

Sem pa včeraj dobila zanimiv odgovor na eno prošnjo. Na razpisano delovno mesto so me zavrnili, mi pa ponujajo eno drugo prosto delovno mesto, če sem zainteresirana, ker sem na podlagi prijave kao dober potencialni kader. Seveda sem zainteresirana, sem jim sporočila, sedaj pa čakam…;))))

Pokec, pa do Celja ti je predaleč, da bi se vozila? Tam, se mi zdi, je kar veliko razpisov….

Borislava, ne obupat!
Ti samo vztrajaj in pošiljaj, klicari… Vcasih se ti prikaze priloznost tam in takrat, kjer in kadar jo najmanj pricakujes.
Ravno zadnjic sem pospravljala po mozevem fasciklu in v smetnjak zagnala enih 5 negativnih odgovorov, ki jih je iz ene in iste, sicer dobre firme dobil v priblizno 5 letih… Vedno je bilo isto: trenutno ne iscemo kadra z vaso izobrazbo.
Potem se je pa lani razvedelo, da sirijo proizvodnjo, poslali smo N-to prosnjo in zdaj je pa zaposlen tam! 🙂

Ni ni, tudi Celje gledam in pošiljam. Pa Žalec, Polzela, Prebold, vse kar je nekako v radiusu 30 km od Velenja. Malce predaleč mi je trenutno Ljubljana, ker se bi z mojim težko uskladila. On ima dokaj zahtevno službo plus študij ob delu v MB. Drugače bi se tudi v LJ furala.

Jaz ostajam optimist. Še za vsakega se služba najde, pa se bo tudi za nas.

Izobrazba – žalost – ekonomski tehnik; v trgovini me ne upajo vzeti, ker imam “preveliko” izobrazbo (po moje), poslala sem tudi za snažilko – tam so direktno povedali, da me ne bodo vzeli ravno zaradi tega (izobrazbe), pa bi šla tja tudi delat, brez problema.

nats*, to pa je super; držim pesti!

Jaz pa spet pisat prijave!

Borislava, saj če želiš čistit, jim pač zamolčiš končno stopnjo izobrazbe in poveš npr. le srednješolsko ali celo osnovnošolsko, če to zahtevajo – tako so nam rekli na delavnici iskanja zaposlitve! Če imaš višjo izobrazbo, kot zahtevajo, je to seveda lahko minus točka!

Kaj pa bi delala? Tu vem, da iščejo http://www.enim.si/. Ne vem, kakšne so tvoje izkušnje, mogoče pa vendarle. Pa še takoj na začetku MB so, s tvoje strani. Poskusi: sreča spremlja pogumne.

Piši ponudbe ( kar tja kjer razpisov ni )

Jaz imam podobne izkušnje. .s tem, da se 99 % delodajalcev sploh ne potrudi poslati odgovora, pa čeprav je ta negativen. 🙁

Kar pošiljaj ponudbe, enkrat ti bo uspelo ! Mene so danes PRVIČ po ne vem koliko poslanih ponudbah poklicali na razgovor. Držim pesti zate!

ma to ni nič
Jaz sem v zlatih časih, ko je bilo služb še na pretek dobila vsaj 50 zavrnjenih, preden sem našla pravo.
Sedaj računaj na kak večkratnik takšnega števila.

Hvala vam za vse nasvete, in dobre želje!
Se jih bom držala!

LP:-)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close