Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Pripravništvo – financiranje

Pripravništvo – financiranje

Zanima me, kdo financira pripravnika, recimo iz socialnega dela?

Je to ustanova, kjer opravljaš pripravništvo?

Najlepša hvala!

LP

Najvec informacij iz tega podrocja dobis na Socialni zbornici. Jaz sem dobila pripravnistvo v nevladni org.tam smo se dogovorili pac za minimalno neko placilo ker sem opravljala volentersko pripravnistvo. Ce si na zavodu ze prijavljena….se pravi nimas statusa studenta….dobivas lahko denarno pomoc.s strani pristojnega centra za socialno delo in doba koliko casa si na zavodu kot aktivna iskalka zaposlitve ti nadalje tece….ugodnosti imas pac te da gres lahko npr. po dolocenem casu na kak tecaj racunalistva ali tujega jezika, vozovnico za LPP placas mislim da 30%manj. vec ne vem. zves itak sama vse nihce ne caka s temi informacijami. Placano pripravnistvo je tesko dobiti sploh v nevladnih…oz. v sociali. Najlazje je dobiti seveda volentersko pripravnistvo….tako se lahko ponudis ustanovi….a vem da se pred letom je bilo to tudi po predpisih da je placano in sicer minimalna Slo. placa (preveri vseeno) in tako ima ustanova najmanj s tabo stroskov, ce imas pa status studenta pa je itak ves dosti lazje…..nakazovali ti bodo po dogovru….ce je ustanova organizirana (moja ravno ni bila ) bote to tudi dali na papir….npr.kolksen bo tvoj delez prostovoljnega dela koliko ti bodo kaj placali.

Na zavodu so se ti evropski socialni skaladi (to mislim da lahko koristi le ce si na zavodu, pozanimaj se se na CIPSu to je pri Zavodu za zaposlovanje….ne vem tocnega naslova….vem da dobis info glede izobrazevanja in dolocenih finaciranjih)

EU Sklad pa….seveda omejena kolicina denarja a ti financira usposabljanje ob delu….in to mislim ce prijavis na zbornici ( itak moras prijaviti na soc.zbornici ker drugace ti ne bo priznano in ne mores na strokovca seveda) se ti lahko steje kot pripravnistvo ….usposabljanje je bilo le po 3meseca lahko se ti podalsa….vse se da nekako zmenit in je tudi po pravilih a le ce je denar v skaladu skratka lahko na razlicnih ustanovah delas in potem sestej in da imas pac 12 mesecev opravljanja ali 9 mesecev ker ti lahko tudi skrajsajo na 9.

drugace pa glej tudi razpise za delo vcasih kdo isce pripravnika…..moram pa rec da za socilao tega glih nisem zasledila.

Na soc.zbornici bos najvec zvedela kako je kaj s tem….mogoce je kaj novega. Nocem ti odvzeti upa in poguma a kar pripravi se da v soc. kaj dobit je kar tesko vse le c delas prostovoljno je pa vse mozno a kaj ko nimamo vsi kesa za tak luksuz razdajanja…..jaz upam da sem z svojeim prostovoljnim delom koncala…..sem sicer se vedno prostovoljka a resnicno le ko imam cas ker drugace ne znese….prej ko sem se vsa razdajala in mislila kako bom spremenila svet sem sebe totalno v ozadje dala zdaj sluzbe v socilai se nimam….skratka sploh ne vem vec ali si jo se zelim. Drzim pesti zate, ne jemlji stvari prevec osebno kjer koli ze bos v sociali in misli na se. Vsega ne mores narediti….vskaka zaposlena katero sem videla al na centru al kakem zavodu bi rabila se asistentko zraven a kaj ko drzava ne da denarja socialcev brez sluzbe pa tok. Poskusi na vseh nevladnih, odvisniki, starostniki itd. ne vem katero podrocje te zanima? Srecno!

Najlepša hvala! Za informacije, vzpodbudo in dobre želje.

Tudi tebi želim veliko sreče,

LP!

U.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close