Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev davčna olajšava

davčna olajšava

Živjo!

Lani, ko smo še sami napovedovali za dohodnino, naju je z otrokom mož imel kot vzdrževane člane in olajšavo, ker sem bila brezposelna. Od lani sem zaposlena in bi zdaj želela, da je otrok pod mojo olajšavo. Torej če prav razumem moram zdaj jaz izpolniti ta obrazec in poslati davčni? A ga mora mož tudi izpolniti v smislu, da ne bova midva z malim spet njegova olajšava? Hvala!!

http://www.durs.gov.si/si/fizicne_osebe/dohodnina_za_fizicne_osebe_pojasnila/davcne_olajsave/posebne_davcne_olajsave_za_vzdrzevane_druzinske_clane/

Če nisi olajšave že uveljavljala med letom izpolniš obrazec – če želiš uveljavljati celo leto samo ti, izpolniš samo ti, če pa želita otroka deliti z možem pa izpolnita oba.

Če je mož upošteval otroke ali celo tebe kot olajšavo med letom, je dobro, če to tudi sporoči, da mu ne bo potrebno preko ugovora popravljati podatke. V kolikor boš ti pri njemu upoštevana kot oljašava (v primeru, da si mu bila ti med letom olajšava, zdaj pa ne želiš oz.ne moreš biti več), tebi ne bo priznana splošna olajšava. Torej boš morala delati ugovor na oba informativna izračuna dohodnine.

Lej, če boš spremembe javila do 31.1., bo že taprva odločba prišla pravilna in ugovori ne bodo potrebni!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close