bolniška za ženo
Forum je zaprt za komentiranje.
Splash › Forum › Arhiv › Delovno pravo in zaposlitev › bolniška za ženo
Imam vprašanje.Prijateljica je na porodniški v tem času je zbolela in ne more polno skrbeti za otroka.Ali lahko njen mož dobi bolniško za njo?
Mislim, da zanjo bolniške ne more dobiti. Lahko pa se z zdravnikom dogovori, da njemu napiše bolniško. Tudi za otroka bolniške ne more dobiti, dokler je žena na porodniški.
Lahko pa se v službi dogovori, da koristi dopust.
hvala za odgovor
jaz sem bila dve leti nazaj v porodniški in ker sem tako zbolela, da sem morala v bolnico, je partner dobil nego za otroka.
lp, s.
Glede na to, da ima sodelavkin mož skrajšan delovni čas za nego otroka, ko pa otrok zboli, je ona na bolniški, ker trdi, “da bolan otrok rabi mamo”, potem tudi tu ne bi smelo biti problema.
JASNO DA LAHKO.
Že po kmečki logiki, madona. Pa kako naj bolna mama skrbi za otroka?!
Očetov osebni zdravnik mu napiše bolniško, po potrdilu ženinega osebnega zdravnika. Nekako takole.
Ona lahko dobi nego za otroka ampak po pravilniku ZZZS samo za 4 ure. Razliko med moževim skrajšanim in polnim del. časom.
Seveda lahko. Po porodu s carskim rezom je moj mož dobil zame teden dni bolniške za nego družinskega člana. Je pa 7 dni maksimum, če ni res nekaj posebnega. V izjemnih primerih lahko dodeli tudi do 30 dni bolniške.
Mora pa biti tehten vzrok, za kakšen prehlad mu je gotovo ne bodo dali.
Ob bolezni matere, lahko oče koristi porodniški dopust, mati pa gre v bolniško.
Ona lahko dobi nego za otroka ampak po pravilniku ZZZS samo za 4 ure. Razliko med moževim skrajšanim in polnim del. časom.[/quote]
Očitno ni vedno tako. Kako pa zdravnik, ki ti napiše bolniško za otroka ve, da ima mož skrajšan delovni čas?
Forum je zaprt za komentiranje.