Zavod ali društvo?
Punce, na pomoč!
Prihodnji mesec začenjam malo na svoje, pravzaprav bom izvajala neke delavnice, pa me zanima, kaj se mi bolj splača ustanoviti: zavod ali društvo? Predvsem za zavod me zanima vsaj kakšen namig okrog postopka, kako to izpeljati – ustanoviti. Ne bi pa se rada registrirala kot gospodarski subjekt. A mi katera prosim pomaga.
Jasna*
Delam na registarciji zavoda na področju socialnega varstva. Cela jajca, ti povem… Ma to predvsem zato, ker v sociali ni dovolj samo registracija na sodišču, ampak je treba pre dpričetkom dela pridobit dovoljenje Ministrstva za za druž.,delo & soc.zadeve, za kar pa potrebuješ od strokovnega izpita dalje…določene pogoje po zakonu.
AMPAK. Slišala sem, da je na področju šolstva in kulture drugače in ne taka štala. Tako da odvisno, kako se boš registrala in katero poslovno dejavnost po registru AJPES-a boš izbrala.
Zavod pa je po delovanju podoben kot d.o.o., le neprofitna organizacija.
O društvih pa ne vem praktično nič.
Ma meni se je zdelo več ali manj isto 🙂 Imamo oboje, stroški so sedaj isti, tko da kaj pa vem.
Se mi zdi, da je pa razlika pri odgovornosti. V zavodu si direktor in odgovarjaš z osebnim premoženjem, pri društvi se mi pa zdi, da predsednik ne odgovarja z osebnim premoženjem. Niti slučajno pa nisem ziher, da to res drži.
Forum je zaprt za komentiranje.