Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev dodatna obremenitev

dodatna obremenitev

Ustanova, v kateri sem zaposlen, je zašla v finančne težave, čemur je sledila kadrovska “reorganizacija”. Pri polni obremenitvi mi želijo dodati še dobro polovico dela, ki ga je pred tem opravljal nekdo drug (kot polno zaposlitev). Ker imam svojega dela več kot dovolj, me zanima, kakšne so moje možnosti oziroma kakšne so lahko posledice, če to zavrnem (nestrinjanje sem že izrazil). Delodajalec grobo vztraja na svojem.

Hvala za odgovor!

Saj imaš v pogodbi o zaposlitvi opredeljeno svoje delo in naloge…..

Sicer pa daš delodajalcu očitno vedeti, da boš dodatno delo le s težavo zmogel in bo zato manj kvalitetno opravljeno oz. sploh ne bo….

Ja, v pogodbi že tako piše, samo kateri delodajalec pa se drži pogodbe? Za svojega vem, da se ne. Če ne bo želel delati mu bo rekel, da lahko gre.

Zelo težka situacija, kaj pa sindikat, a se v takem primeru lahko obrneš na sindikat? Lahko pa delaš pač tudi tisto delo in opraviš vse skupaj na pol.

Novega dela zagotovo ni v moji pogodbi, je pa v njej klavzula, s katero se ščitijo vsi delodajalci: “druga dela po navodili nadrejenih”.

Moje delo je zaokrožena celota in že zdavanaj presega zmogljivosti ene osebe. Pri dodatnem delu bom res lahko oboje delal samo na pol, to pa ni v mojem interesu, saj delo želim opravljati dobro – in tudi ga. Delodajalec je na moje pomisleke gluh, čeprav ima takšno ravnanje lahko dolgoročno zelo negativne posledice zanj.

Zanima me, kakšne so moje možnosti oziroma kaj lahko sledi, če se uprem? Je tukaj kak pravnik, kadrovnik ipd.?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close