inšpekcija
Spoštovani!
Vemo, da se je nekoč bolje dalo zaposlovati, tudi izven svoje stroke. Dalo se je po 3 mesecih postati učitelj. Poznam človeka, ki je ključavničar in dela v banki za okencem. Zanima me kako bi se ga dalo odstraniti s tega delovnega mesta, saj njegova izobrazba niti pribižno ne ustreza takemu poklicu in se mi ne zdi fer, da ima on tako dobro delovno mesto, jaz pa kot ekonomski tehnik doma čepim, pri njemu pa dvigujem soc. podporo. A bi delovna inšpekcija kaj pomagala. Se da to napraviti, da bi inšpekcija hodila naokoli in vsakega posameznika preverila, če izobrazba vsaj koliko-toliko ustreza poklicu, v primeru, da ne, pa bi letel? Je kaj tazga možno?
Hvala, lp
halo? ti bi kar odstranjeval osebke, ki imajo dobro delovno mesto, in to iz enega samega razloga – ker ga ti nimaš?!
če ga je banka zaposlila, ima tvoj znanec očitno dovolj izobrazbe za tovrstno delo, ti pa se raje malce zamisli nad seboj. s takim odnosom boš še težje našel službo.
vse je odvisno od zahtev delodajalca za določeno delovno mesto, in mnoge privatne firme ne gledajo na stopnjo izobrazbe, ampak predvsem na to, kaj znaš. obstaja npr. cela horda odličnih programerjev, pa brez faksa! in so za svoje odlično plačani, pogosto celo bolje od diplomiranih računalničarjev. privat firma – privat denar za plače, ki niti slučajno ni ne tvoja stvar ne inšpektorjeva. druga stvar je javna uprava, kjer gre za davkoplačevalski denar. ampak tudi tam je vse odvisno od pogojev, ki jih predpiše delodajalec za določeno delovno mesto. če oseba ustreza pogojem, nimaš kaj praskat.
No ja hmmm,nekateri dobijo delo preko vez,znanstva,kljub temu,da nimajo primerne izobrazbe.
Morda je ta ključavničar se že vpisal ali celo naredil ob delu primerno izobrazbo in bo imel nadaljne pogoje za to delavno mesto.
To,da se nekaterim izobrazba ne ujema s delavnim mestom je v Sloveniji ogromno.
Inšpektor srčno ti priporočam,da pustiš druge in delaš na sebi,verjamem v kolikor si brezposlena oseba imaš dovolj časa si poiskat delo.Primi vse kar se ti ponuja–samo,da boš delala in dobivala prihodke.Danes je pa ja dela dovolj-ogromno,ogromno,če le hoče kdo migat.Naj mi reče kdo,da ga ni…
Pozabi nekaj časa tvojo ekonomsko izobrazbo,dokler se ti ta ne ponudi.Ta čas pa primi za vsako delo,pa ne boš več pri okencu dvigovala minimalno socialno podporo.
SREČNO IN USPEŠNO V BIZNISU
Forum je zaprt za komentiranje.