Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev vloga za sporazumno odpoved!?

vloga za sporazumno odpoved!?

Ker nisem ravno vešča delovnega prava, mi pa še vedno deluje “kmečka pamet” sprašujem, če sem res dolžna delodajalcu, ki kani pretrgati delovno razmerje z mano dne 31.12.2007, napisati vlogo za sporazumno prekinitev delovnega razmerja.
Delodajalec me je seznanil, da bo prekinil delovno razmerje z mano z novim letom, zaposlena sem za nedoločen čas, preizkusna doba pa je bila tri mesece in se mi je ravno istekla.
Sedaj pa vzraja po moji pisni vlogi (rekel je da to kao ni odpoved in je le vloga, kar mi da še posebno misliti) za sporazumno prekinitev dela. Iz takega sledi, da mi na zavodu za zaposlovanje ne pripada nobena “boniteta”.

O samem delovnem razmerju raje ne bi pisala… Mislim pa, da to tudi ni predmet zgoraj opisane težave.

Torej ali sem res dolžna napisati omenjeno vlogo?

Hvala za vse namige in nasvete.

Pia

Seveda nisi dolžna in nikar ne napiši take vloge! Če ti hoče odpovedati, naj ti odpove pogodbo o zaposlitvi (kaj naj bi bil razlog?), sicer pa si še naprej zaposlena. Ali ti hoče odpovedati, ker poskusnega dela nisi uspešno opravila ali iz poslovnega razloga ali kaj? Če je prvo, potem mora izvesti postopek (ugotoviti, da nisi uspešna, napraviti zagovor, nato pravočasno odpoved), če drugo pa drugačen postopek. Če zgreši pri postopku potem ti delovno razmerje preneha nezakonito, zaradi česar v delovnem sporu pred sodiščem uspeš.

Hvala jallena za odgovor. Sem podobnih misli. Najbrž se delodajalec boji, da ga lahko tožim. V tem letu je imel 12 novozaposlenih in vsi si končali delovno razmerje po 3 mesecih, torej, po poizkusni dobi.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close