Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev dilema glede podpisane pogodbe

dilema glede podpisane pogodbe

Pozdravljei!

Podpisala sem že pogodbo za zaposlitev v enem podjetju (tam še nisem začela delati), danes pa sem dobila obvestilo o tem, da so se odločili zame še v nekem drugem podjetju, kjer bi osebno še rajši delala. Ali me podpisana pogodba pri prvem podjetju kakorkoli zavezuje. Lahko samo sporočim, da sem se odločila za drugo službo?

Najlepša hvala ua odgovore.

Nika

Mislim, da imaš 8 dnevni rok, da lahko odstopiš od pogodbe, nisem pa prepričana.

ni velike panike, pravno je tako , da lahko odstopiš od pogodbe, sicer pa imaš verjetno poskusno dobo in v poskusni lahko daš ospoved kadarkoli( če bi te že ravno silili, da prideš delat tja). Najboljši način pa je da se lepo pogovoriš in jim poveš da si v istrem času dobila zate bolj ugodno ponudbo in da se podpisana pogodba razdre v obojestransko korist.
Pred tem pojdi na pogovor v drugo podjetje oz. pridobi osnutek pogodbe, da vidiš, če je to delovno mesto res bolj ugodno zate, pradvsem pa vprašaj kdaj bi te zaposlili. Če je to šele čez en mesec ( predvidevam glede na to da si dobila samo sporočilo, pogodbe pa še ne..)greš lahko tudi v prvo službo in začneš delat, ko imaš na čistem tisto drugo službo, pa daš odpoved in greš tja. V poskusni dobi (najmanjša je 3 mesece)lahko daš odpoved katerikoli dan in potem je samo stvar dogovora, kdaj greš ( takoj, ko opraviš tekoče naloge, predaš delo ali pa takoj naslednji dan).

malokdo ima tako srečo , da je hkrati izbran v dveh firmah, ponavadi so kakšne dileme zadaj, zato svetujem previdnost, da ne boš lovila goloba ne strehi, raje počakaj da prileti dol, medtem pa drži vrabca v roki.

lp maria

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close