Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev PRVA POMOČ v trgovini

PRVA POMOČ v trgovini

Zanima me, če kdo ve kje se sedaj po novem izvaja tečaj prve pomoči za delo v trgovini, kakšna je cena in kako to zgleda?
Po novem je treba obnavljati prvo pomoč (npr.od vozniškega izpita) na vsakih 5 let, če delaš v trgovini (Eden iz celotne izmene)

Najlepša hvala za odgovore…LP

Pozdravljena!

Zanimivo,tudi jaz moram to narediti prvo pomoč-Tina T.-smo iz iste firme mogoče?

papa

Mislim, da ne 🙂
Kljub temu pa me zanima kako sedaj narediti prvo pomoč, ker smo že klicali našega pooblaščenega zdravnika, vendar takrat še niso vedeli odgovora.

Ti kar jaz povem iz prve roke: tečaj se lahko izvaja SAMO NA RDEČEM KRIŽU (žal-monopol, imajo edini koncesijo). pri nas imajo dvodnevne tečaje (menda vse skupaj 12 ur), noter natlačijo razne stroke. za kakršnekoli popuste za večjo maso ljudi sploh nočejo slišat. cena pri RK v našem kraju je 75 eur na osebo.
Je pa to predpisano s posebnim pravilnikom, in sicer se usposablja delodajalec ali nekdo od njegovih zaposlenih (tudi delodajalec brez zaposlenih, npr. s.p.). Če je več lokacij (npr. več gradbišča ali več trgovin), mora biti usposobljen eden na izmeno v vsaki podružnici (lokaciji). Znanje se obnavlja vsakih 5 let. Ni potrebno pa delat tečaja zdravstvenim delavcem, pripadnikom enot za prvo pomoč Civilne zaščite ter delavcem, ki so v zadnjih 5 letih opravili prvo pomoč za voznike mot. vozil..
žal še ena birokratska, pobiranje denarja

a ja, pozabila povedat, da ne velja samo za trgovine, ampaak vse organizacije in delodajalce

Super hvala,za odgovor ..kar se pa pobiranja denarja tiče to pa že vemo…:) vsi ga rabijo,dal ga ne bi nihče.

LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close