Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev sprememba naziva DM

sprememba naziva DM

Zaposlena sem v javnem zavodu in pred dobrim letom in pol se je spremenil naziv mojega delovnega mesta. NOvih pogodb v podpis do sedaj nismo dobili, čeprav nam je bilo tako obljubljeno in tako veleva tudi sedaj veljavni zakon o delovnih razmerjih. Pred spremembo naziva sem bila vedno v isti enoti, sedaj pa ni nujno da delaš vsak dan na istem delovnem mestu.
Ali naša delovna organizacija krši zakon in kam se lahko pritožimo ?

Hvala za odgovor in lep pozdrav.

pozdravljena,
ZDR ne pozna več prerazporejanja na drugo delovno mesto. V kolikor pride do spremembe naziva delovnega mesta, potem mora delodajalec prejšnjo pogodbo “razveljaviti” in istočasno delavcu ponuditi v podpis novo pogodbo. Vprašanje je, kakšne so bile prejšnje pogodbe in kaj je vzrok za spremembo, sam naziv verjetno ne. Poudariti pa moram, da se pogodbe o zaposlitvi sklepajo z delodajalcem kot celoto in ne njegovo notranjo organizacijsko enoto. Če se neko delo opravlja v več enotah, potem mora biti kot kraj opravljanja dela zapisano ali konkretna enota ali posplošeno “vse enote”. Če tega zapisa ni, potem se delo opravlja na sedežu delodajalca. Za vse nejasnosti pri pogodbi o zaposlitvi se morate obrniti na kadrovsko službo pri delodajalcu ali na osebo, ki podpisuje pogodbe o zaposlitvi, običajno je to direktor.
Upam, da sem bila razumljiva.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close