Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Nosečnos+pogodba za določen čas

Nosečnos+pogodba za določen čas

Pozdravljene!

Zaposlena sem v podjetju za (poskusno) dobo 3. mesecev. Ker sem noseča, bi si po izteku pogodbe, ki mi velja do konca septembra, seveda želela, da mi to podaljšajo vsaj še za 4mesece, torej do aprila. V tem mesecu imam tudi PDP. Ker pa bom v decembru, ko se mi delovna pogodba izteče že v 22tednu in bušija več nebo mogoče prikriti (čeprav sem v stikih z nadrejenimi 1-2x mesečno), me zanima kakšne so moje pravice, v primeru, da grem pred iztekom pogodbe v bolniški stalež? Kdaj bi bilo primerno obvestiti delodajalca za nosečnost, če sploh?
Prosim za nasvet.

Fino bi bilo da bi ti pogodbo podaljšali do nastopa tvojega nastopa porodniške, kar pa dvomim glede na to da si v bolniški. Žal.
Ko ti preneha delovno razmerje ti prenehajo tudi pravice iz bolniške, torej si od decembra naprej neupravičena do kakršnihkoli nadomestil, le do socialne pomoči.

Pozdravljena

Zanima me glede prejšnega maila glede porodniške

sepravi, če bi jaz šla na bolniško pred iztekom pogodbe in bila na bolniški do pdp zaradi riznične nosečnosti v mes pa bi mi potekla tudi pogodba nebi bila upravičena do porodniške? čeprav sem delala več kot 12 mesecev?

Nisem v bolniškem staležu, vendar me je zanimalo, če bi slučajno šla pred iztekom pogodbe, če bi mi jo pol mogli podaljšat.

Tudi jaz sem zaposlena za določen čas (1 leto: 1.10.07-30.9.08) s poskusno dobo 3 mesecev.

Zanima me, ali me, če pred iztekom poskusne dobe povem, da sem noseča, delodajalec še lahko odpusti ali ne.

Če si pogodbo že podpisala za dobo 1leta, mislim, da tesme odpustiti.

NE SME, sem hotla napisat.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close