Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev invalidnost III. stopnje

invalidnost III. stopnje

Pozdravljeni,

zanima me, če ima kdo iskušnje z dodelitvijo invalidnosti III.stopnje (menjavo delovnega mesta, zaradi bolezni).
Ali ostaja ista plača, ali se izračuna kakšno povprečje, ali pripada plača novega delovnega mesta?

Hvala za kakršen koli odgovor.

Moj mož je zaradi dela v firmi postal invalid 3. kat. in sicer so ga premestili na drugo del. mesto z nižjim količnikom, posledično tudi nižja plača, ni mu treba delat nadur (npr. sobote), dobiva pa nadomestilo za invalidnost od ZPIZa in sicer okoli 130 eur. Vse to je napisano v odločbi.

Pozdravljena,

hvala za odgovor. Kot razumem je vaš mož postal invalid zaradi dela v firmi. Se njihova bolezen priznava kot poklicna bolezen. Meni se je bolezen opredelila kot bolezen in ne poklicna bolezen, čeprav nas je dosti z isto diagnozo. Ima on opredeljeno to na dokumentaciji kot poklicno bolezen?

Hvala.

vam res ne bi znala odgovoriti, kaj mu piše na odločbi. Vsekakor je to posledica dela v tej firmi…zato tudi ima prepovedano delo npr. s kemikalijami (bolezen je pa na dihalih)….

Pozdravljeni,
vašega moža bodo morali v skladu z odločbo ZPIZ-a premestiti na drugo primerno delovno mesto, prav gotovo z nižjo plačo. Po podpisu POZ mu bodo na ZPIZ-u odmerili nadomestilo, in sicer 25 % pokojninske osnove na dan nastanka invalidnosti.
LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close