Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev “Prisilni” dopust

“Prisilni” dopust

Pozdravljeni!
Ali me lahko delodajalec napoti na prisilni dopust za 1 dan, ker bodo ta dan moteni pogoji dela (nadgradnja računalniškega sistema)?
V pogodbi o zaposlitvi imam zapisano samo, da je koriščenje dopusta mogoče v skladu z dogovorom z delodajalcem.

Hvala za odgovore,
lp.

Seveda te lahko napoti. V SLO je možno še kaj drugega kot to.
Pritožiš se pa lahko na raubarkomando.
Če se boš kje pritoževala kje drugje, in bo mogoče tvoji pritožbi celo ugodeno, jih boš pa drugače dobila po glavi.

V firmi kjer delam jaz že nekaj mesecev je to ustaljena praksa, kot opažam. Ni dela, dopust ali te prisilijo da delaš ko oni hočejo po 12 ur, sobote, seveda ti pa ponavadi še dopust vzamejo, razen tistih 14 dni, ki bi jih naj koristil v “kosu”. Tudi mene zanima, če se lahko kam pritožim, če je to sploh možno, saj kolikor razumem zakon je to skoraj dovoljeno. saj kaj več kot nepodaljšati pogodbe itak ne morejo…

po zakonu ne. Po domače pa kot kaže ja.

Čitaj ZDR.

POMLADNA 1 tudi jaz delam v zelo podobni firmi, samo da nimam nikoli prislinega dopusta, ampak ga mi vsako leto polno ostane ,delamo pa po 12 ur za NIIIIIIIIIIIIIIIč, na koncu pa še vreden nisi nič, ker pa si poleti privoščiš 14 dni dopusta in mogoče kakšen dan ne moreš vsega naredit…….

Pika+, prav se mi smiliš, ker vem kako je to, ker sem včasih bila v tvoji koži. Hvala bogu sedaj imam službo, ki jo z veseljem opravljam in dobre sodelavce in povrh vsega je dobro, ker podjetje je državno ne privatno. Samo, da sem se rešila teh kolobocij. V petih leti sem zamenjala kar veliko služb, boga ti pitaj kaj sem vse počela. Kako je težko, če delaš preko privatnika. Izkoristijo te, do minimalno. Pri njih moraš biti garač ne delavec… Je tako? Nihče te ne more razumeti, če tega ne poskuša na lastni koži.
Vse dobro ti želim in še boljšo službo, kje ne boš delala po 12 ur, ampak normalno 8 ur.
Lep pozdrav

Ja hvala za lepe želje. Prav ta teden se bo rešilo če bo prav in se prav veselim, ko bom sedanjemu delodajalcu napisala odpoved. Slabše kot je ne more biti, tak da se veselim novih planov.
Upam da nisi tudi ti delala tle kot jaz

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close