“Prisilni” dopust
V firmi kjer delam jaz že nekaj mesecev je to ustaljena praksa, kot opažam. Ni dela, dopust ali te prisilijo da delaš ko oni hočejo po 12 ur, sobote, seveda ti pa ponavadi še dopust vzamejo, razen tistih 14 dni, ki bi jih naj koristil v “kosu”. Tudi mene zanima, če se lahko kam pritožim, če je to sploh možno, saj kolikor razumem zakon je to skoraj dovoljeno. saj kaj več kot nepodaljšati pogodbe itak ne morejo…
Pika+, prav se mi smiliš, ker vem kako je to, ker sem včasih bila v tvoji koži. Hvala bogu sedaj imam službo, ki jo z veseljem opravljam in dobre sodelavce in povrh vsega je dobro, ker podjetje je državno ne privatno. Samo, da sem se rešila teh kolobocij. V petih leti sem zamenjala kar veliko služb, boga ti pitaj kaj sem vse počela. Kako je težko, če delaš preko privatnika. Izkoristijo te, do minimalno. Pri njih moraš biti garač ne delavec… Je tako? Nihče te ne more razumeti, če tega ne poskuša na lastni koži.
Vse dobro ti želim in še boljšo službo, kje ne boš delala po 12 ur, ampak normalno 8 ur.
Lep pozdrav
Forum je zaprt za komentiranje.