Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev zakaj je dobro, če sem zaposlena med porodniško?

zakaj je dobro, če sem zaposlena med porodniško?

Pozdravljeni!
Sem v 7 mesecu nosečnosti in danes mi je delodajalec sporočil, da mi bo pogodbo za določen čas podaljšal še čez čas porodniškega dopusta. Jaz v tem zase ne vidim nobene koristi (razen, da bom dobila regres drugo leto). Ali jo vidite vi? Zanima me tudi kaj ima od tega moj delodajalec.

jaz bi to naredila samo, če bi slo za zelo dobrega delavca in ne bi želela, da mi med porodniško “uide”.
Delodajalec pa kolikor vem od tega drugega nima, ker tvojo porodniško itak plačuje država in ne delodajalec.

pa uživaj s sončkom, ko bosta na tem…

Tekla ti bo delovna doba. Bodi vesela, da ti je delodajalec to ponudil. Res je, da on ne bo imel nobenih stroškov, ampak tega mu res ne bi bilo treba. Na koncu ti bo to leto še kako prav prišlo.

Ja, tudi delodajalec bo imel stroške s tabo, saj ti bo dal regres. Namesto, da bi bila zadovoljna nad njegovo gesto, pa raje premišljuješ, da ne bi slUčajno tudi on imel korist.Regres boš pa veselo pobasala.

Oh, to je pa grdo, kar si napisala, ana50. Mislim, da so dandanašnji redki tisti, ki kaj naredijo za sočloveka iz gole dobrote. Med delodajalci jih je pa žal še manj. Moj delodajalec ni noben samaritan, zna pa včasih pokazati tudi svojo svetlo stran. Še rajši pa jo pokaže, če ima tudi sam kaj koristi od tega.

kaj imaš pomisleke, jaz jih ne bi imela, ker te očitno čaka delo tudi po porodniški. vse kar bo imel delodajalec od tega, pa je da ne bo izgubil delavke, ki jo ceni.

Tu se dobro vidi, da je delodajalec vsaj malo človeški. Če ti je podaljšal pogodbo za določen čas,jo je le tebi v prid. On od tega nima nobene koristi, razen da te bo dobil nazaj po porodniški.

S tem ti pridobiš delovno dobo, regres, delovno mesto…
Delodajalec dobi nazaj delavko..

Torej se v tem primeru ni kaj spraševati ali pritoževati čez delodajalca…. saj pravim, da so redki tako pošteni.

Delovna doba se šteje tudi če nisi zaposlen, korist pa je regres, ki ga drugače ni. Mogoče te pa res hoče nazaj (samo če bi te hotel, bi te zaposlil za nedoločen čas) ali pa je eden od dobrih duš.

Delovna doba je tista, ki jo dejansko oddelaš pri nekem delodajalcu IN TI NE TEČE MED PORODNIŠKO, če nisi dejansko zaposlen.
Edino kar ti teče med porodniško, če nisi zaposlen, je zavarovalna doba, ki ti šteje pri izračunu datuma za upokojitev.
Od dejanske delovne dobe pa so odvisne npr. jubilejne nagrade.

Jaz sem bila pri prvem otroku brezposelna v času porodniške in mi je tekla tudi delovna doba. Odpustili so me 21 dni pred nastopom porodniške. Če ti delodajalec podaljša pogodbo, ti je prikrajšana marsikatera pot in čakanje v dolgih vrstah. Nihče takrat ne upošteva, da si noseča in težko uro ali dve stojih v vrsti, da se prijaviš na Zavodu za zaposlovanje, urediš zdravstveno zavarovanje ipd. Vse to sem takrat morala urediti in čakati v dolgih vrstah.
Delovno dobo pa so mi na CSD tudi vpisali v delovno knjižico in se mi danes tudi upošteva pri plači kot dodatek na delovno dobo.
LP

lana38

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close