Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev popoldanski s.p.

popoldanski s.p.

Pozdravljeni,

sem zaposlen za nedoločen čas, ker se pa ukvarjam s parketarstvom in bi moral izdat tudi kakšen račun, bi rad odprl popoldanski s.p.
Lepo prosim, če mi poveste kje to naredim, predvsem me pa zanima, kolikšni so mesečni stroški, ali moram imeti računovodkinjo, če izdam na mesec samo en račun.
Še enkrat lepo prosim za čim več informacij, ker mi je to zelo pomembno.

Hvala!

če želiš imeti popoldanski s.p., moraš najprej pogledat v pogodbo o zaposlitvi, da nimaš morda kakšne klavzule, ki bi ti to prepovedovale (konkurenčna klavzula).

za odprtje s.p. ja rabiš davčno št. in odsebni dokument, ter poravnane davčne obveznosti. Vpišeš se pri Ajpesu in sicer preko vstopnih evem točk.

Mesečni stroški so 2,91 € + 28,57 € (pavšalni prispevki za zavarovanje – obvezni), potem pa še članarina zbornici (najbrž okoli 30 € mesečno – obvezno). Izobrazba ni potrebna.

strošek je potem tudi akontacija dohodnine (če ne veš kaj je to, po domače povedano: davek od dobička).

Seveda moraš vodit poslovne knjige (lahko sam, lahko pa plačaš in pooblastiš računovodkinjo), lahko pa se odločiš za sistem normirnih stroškov, kjer ti sicer knjig ni potrebno voditi, prizna se ti avtomatsko 25 % stroškov, ostalo je obdavčeno po 25% davčni stopnji (ampak tudi tu moraš vzpostavljat določene evidence in vsake 3 mesece poročat davčni…tako da ni tako na izi, le davčnega obračuna-letnega ni potrebno izdelat).

toliko zaenkrat

A ja, moraš biti zelo pozoren, da vsak mesec pravočasno vplačaš dajatve na prave račune pri dursu ali drugje, če boš sam vodil knjige, moraš kar redno spremljat zakonodajo, kot član zbornice pa pridobiš informacije pri njih, saj jih boš zato mastno plačeval, kajne.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close