Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Podaljšanje pogodbe in bolniška-NUJNO

Podaljšanje pogodbe in bolniška-NUJNO

Imam sklenjeno pogodbo za določen čas do 31.8. Obljubljeno mi je bilo, da mi bodo pogodbo podaljšali. Sem noseča. Ginekologinja meni, da bi bilo bolje, če bi šla na bolniško. Nekdo v službi mi je rekel, da mi pogodbe ne bodo mogli podaljšati, če bom konec avgusta, začetek septembra v bolniški. Zanima me, ali mi torej ne smejo podaljšati pogodbe, če sem v času, ko mi prva pogodba zapade na bolniški? Delam pa v šolstvu.
Hvala za odgovore in lep pozdrav!

Boljše, da ne greš v bolniško!!! Pojdi s 3.9.v bolniško, tako je storila moja kolegica, in je potem vse ok. Če pa ti da novo pogodbo, če si ti v bolniški, je pa ravnatelj menda v ‘prekršku’…Tako je bilo rečeno meni…

Pogodbo ti lahko podaljšajo ali pa ne, kakor se delodajalcu zazdi. Gotovo ne bo bolj naklonjen podaljšanju, če boš na bolniški.

Ampak: službe pridejo in gredo, zdravje otroka je pa bistveno bolj pomembno. Če gre za tako bolniško, ki je nujna, bi jaz šla na bolniško, ne glede na službo.

Če ti je ginekologinja predlagala, da greš na bolniško je seveda to najbolje. Zdravje otroka je seveda na prvem mestu. Zakaj bi si morda potem očitala, če bi bilo kaj narobe.
Resnično je odvisno od delodajalca ali ti podaljša pogodbo. Vendar takega delodajalca, ki bi ti podaljšal pogodbo kljub temu, da imaš trebušček, ga težko najdeš.

Hvala vsem za odgovore. Prav tega me je bilo strah, da je ravnatelj v prekršku in da se bo potem ustrašil in mi ne bo podaljšal, čeprav je obljubil. Tako sem se sedaj zmenila, da sem 14 dni v bolniški, nato pa grem na dopust. Potem bom pa prvi teden v septembru delala. Če bo seveda šlo.
Hvala!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close