Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev dopust in + ure

dopust in + ure

Torej ostal mi je dan dopusta, ki ga nisem uspela izkoristiti in ga koristim danes.

Ker pa je ful dela sem prišla delati za 3 ure.

Torej danes se mi bo pisal dan dopusta….zanimajo me tiste 3 ure. Ali lahko rečem, da jih bom v bodoče koristila in ali mi lahko to prošnjo zavrnejo?
hvala

Pri nas tako delamo. Kako je po zakonu, pa ne vem.

tudi pri nas pač pišem + ure, ki jih delavec potem koristi ali pa si jih da izplačati

vem, da to ni to, vendar imam čez 200 prostih ur. Izplačali mi jih ne bodo, pa koristit jih skoraj nimam kdaj.

Bom šla kako leto prej v penzijo????

Ne vem kako je pravilno, jaz bi si pisala 8 ur dopusta in 3 ure rednega dela? Bi pač šlo med nadure.

Pri nas se pišejo razmejitvene ure, ki jih naknadno (ko se nabere cel dan) koristimo. Dodatke (če je slučajno nedelja, praznik noč) nam pa plačajo takrat, ko so ure oddelane.

iz meseca v mesec lahko preneseš le 20 nadur, to je po zakonu, zato delodajalca lahko z tem tudi prisilš v izplačilo teh nadur, ali pa v koriščenje prostih dni. vendar ti svetujem , če jih boš koristila, da izklopiš telefon, ker pri vsa je očitno tako, da imaš mir le če si v bolnici. a, ja te ure lahko daš namesto bolniške, če si seveda kdaj bolana, tako da potem ne rabiš bolniško.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close