Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev kam naj vpišem preživnino-pod svoje dohodke ali pod dohodke otroka-gre se za denarno socialno pomoč?

kam naj vpišem preživnino-pod svoje dohodke ali pod dohodke otroka-gre se za denarno socialno pomoč?

lepo prosim za pomoč., ker imava zaenkrat ptreživnino urejeno samo prek csd, in še nimava odločbe , ali jo moram prav tako vpisat v vlogo, verjetno ja?in kam, ali na list k sinu ali k sebi?

na list k sinu,vendar če še ni odločbe dvomim, da sploh kam vpisuješ,ker ni še uradno.

prejšnjič ko sem odajala, sploh še nisem imela niti sporazuma iz centra pa sem morala vpisat in se mi je pač tisto potem odbilo, ne vem od kod:))tko da bo zdaj verjetno spet treba, sam sem pozabila že kam, torej napišem tam k sinu za zadnje tri mesece za vsak emsec 160€?al kr skupaj zračunam

preživnina ki jo oče plačuje za otroka je dohodek otroka in ga vpišeš na otrokov list.

Kar se tiče uradnosti je pa tako: če je uradna bodo itak preverjali v sistemu preživnin, če pa je uradno ni ti bodo dali pa krivdni razlog ker niosi uveljavljala preživnine.

ne uradno še ni, ker sma šele sporazum sklenila, vendar sem jst že prejšnjič vpisala v vlogo, ker mi jo je dajal in mi je upoštevala kljub temu, da nisem imela še niti na csd sklenjejega sporazuma, mislim da je pol kr prav da jo tudi zdaj napišem, ne?? pa še eno voprašanje, ali mi je potrebno vsa dokazila-skupno gospodinstvo, katastrski izpis, zavod za zaposlovanje, dajatio zraven, ker si emnda pridobijo sami, sem pa prejšnjič vse priložila zraven

ne ni ti treba dajati zraven.
Pridobijo lahko sami, veliko dokumentov pa lahko uporabijo že iz prejšnje vloge.

najlepša hvala za prijazne odgovore.lp

Oj, katastrski dohodek daš zraven, iz zavoda ne rabiš nič, glede preživnine ti pa tudi ni treba komplicirati, samo na vlogi za otroka, pri prihodkih označi, da je, bodo že našli podatke,če sta že sklenila na CSD-ju.
LP,pa srečno!
Aja pa na izpisek iz banke ne pozabi!

adas, daj raje preberi kaj je napisala in ne širi napačnih informacij.

katarstrski lahko pridobijo na csdju sami, sicer ga je pa že pred 3 meseci priložila. In ta se še ni spremenil, ker se spreminja samo 2x letno.

Mal se skulirej Aeryn Sun ,jz sm še vedno morala prilagati in skupno gospodinjstvo in katastrskega pa,če sem samo podaljševala ali pa vlagala na novo,če je pa pr vs kej drgač, pa tud lepo in prov.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close