Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev mi pribada bolniška?

mi pribada bolniška?

Noseča sem in trenutno še ne želim povedati v službi. Ker sem bila pri G pred kratkim, kmalu pa imam spet posvetovalnico me zanima, če mi za dan, ko sem naročena v posvetovalnico pripada bolniška? Ne bi rada namreč dala dopusta, ker ga nimam veliko.
Kdo mi v tem primeru da bolniški list, ginekolog ali osebni zdravnik?

Samo tole (spodaj) obstaja, tako da ti po mojem bolniška ne pripada, če pa hočeš tole uveljavljati, pa moraš žal povedati. A ne moreš reči, da imaš ginekologa in koristiti ur ali priti tisti dan kasneje v službo ali prej iti? Drugače ti ostane le še to, da se naročiš izven delovnega časa.

Pravilnik o varovanju zdravja pri delu nosečih delavk, delavk, ki so pred kratkim rodile ter doječih delavk

7. člen

Prosti čas za preventivne preglede

Delavka ima pravico do plačane odsotnosti z dela za čas tistih
preventivnih pregledov v zvezi z nosečnostjo, porodom in
dojenjem, ki jih ni mogoče opraviti izven rednega delovnega časa.

Samo tole (spodaj) obstaja, tako da ti po mojem bolniška ne pripada, če pa hočeš tole uveljavljati, pa moraš žal povedati. A ne moreš reči, da imaš ginekologa in koristiti ur ali priti tisti dan kasneje v službo ali prej iti? Drugače ti ostane le še to, da se naročiš izven delovnega časa.

Pravilnik o varovanju zdravja pri delu nosečih delavk, delavk, ki so pred kratkim rodile ter doječih delavk

7. člen

Prosti čas za preventivne preglede

Delavka ima pravico do plačane odsotnosti z dela za čas tistih
preventivnih pregledov v zvezi z nosečnostjo, porodom in
dojenjem, ki jih ni mogoče opraviti izven rednega delovnega časa.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close