Najdi forum

regres

Živijo!

Zaposlila sem se za nedoločen čas, vendar imam 5 mesecev poskusne dobe. Za dopust že vem, da mi pripada 1,5 dni na mesec med poskusno dobo. Kdaj mi pa pripada regres in koliko? Hvala

Koliko mi je znano ti regres pripada po končani poskusni dobi. Določen je v skladu z zakonom, ki znaša med 520 do 550 eurov. Odvisno od višine plače. Nisem prepričana, da ti kakšen delež pripada prej.
Lep pozdrav!

Pravico do celotnega regresa dobiš potem, ko dobiš pravico do celotnega dopusta, to pa je po 6 mesecih dela pri delodajalcu, če si delavka začetnica ali si imela pred tem delodajalcem “luknjo” med dvema zaposlitvama. To, da imaš poskusno dobo, ni povezano s pravico do dopusta in regresa.

Če imaš kontinuirano zaposlitev, ti morajo cel regres izplačati najkasneje do konca junija.

Imam 16 mesecev starega otroka in januarja sem začela delati s krajšim del. časom za nego in varstvo otroka do 3 leta, sedaj me pa zanima kako je z regresom. v službi mi trdijo, da mi ga pripada le polovica, letnega dopusta pa imam vseeno 24 dni.
Za odgovor se že v naprej zahvaljujem. Lp

Odvisno od kolektivne pogodbe, ki velja zate. Če je to npr. kolektivna za negospodarstvo, potem ti gre le sorazmerni del regresa, če pa je to npr. kolektivna za trgovinsko dejavnost, pa cel, ker to kolektivna izrecno določa. Taka je tudi sodna praksa.

In koliko mi tega pripada? Delam pa pri s.p.-trgovina in gostinstvo

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close