delo
Zanima me, če je še možno zahtevati, da mi delodajalec izplača denar za delo na črno, ki mi ga ni izplačal, kljub temu, da so minili štirje meseci?
Zanima me ali mora delodajalec obvestiti delodajalca npr. pisno, da ga več ne potrebuje(v primeru odpovedi), glede na to, da me je o tem obvestil po telefonu? Je naredil pravilno?
Delodajalec ti je seveda dolžan plačilo tudi za delo na črno, samo ne vem, kako boš dosegla, da ti ga bo res plačal, saj v tožbo greš najbrž bolj težko, ker si tudi ti v prekršku.
Če gre za delovno razmerje, mora biti odpoved pisna, pri delu na črno pa je že tako v prekršku in seveda ni nobenih (dodatnih) sankcij, če ti odpove sodelovanje ustno.
Je pa seveda možnost, da na sodišču zahtevaš, da se ugotovi, da je v resnici šlo za delovno razmerje, ker si delala pri delodajalcu, on ti je izplačeval plačo oz. je bila ta dogovorjena, imela si dopust, delovni čas…, zato od njega zahtevaš, da ti plača prispevke in davke, vpiše delovno dobo v knjižico, plača regres, ter te vzame nazaj, ker ti je odpovedal delovno razmerje na nezakonit način (ustno). Za to NUJNO rabiš odvetnika, da ti pove, ali je v tvojem primeru sploh mogoče.
Forum je zaprt za komentiranje.