Letni dopust
Pozdravljeni,
mene pa zanima sledeče; ravno sem nastopila delo v novi službi. Prej sem bila zaposlena za nedoločen čas, delodajalec mi je dal potrdilo, da sem letos izkoristila par 2 dni letnega dopusta. Novi delodajalec mi je pred podpisom pogodbe zatrdil, da za z dopustom ni nobenega problema (komot naj bi se šlo na dopust za cca 10-14 dni), ker sem mu tudi povedala, da je praktično moj edini dopust, le poleti in sem že zato, ker sem menjala službo prav v času dopustov,to želela takoj razčistiti. Sedaj, pa so se zadeve začele – vsaj po mojem mnenju drugače obračati.Ker sem v poskusni dobi, se je delodajalec velikodušno odločil, da lahko koristim 5 dni letnega dopusta v avgustu z utemeljitvijo,da sem se šele zaposlila v podjetju in da mi dopust po njihovem celo niti ne priprada.Tako, da so praktično izpadli še celo velikodušni!
kako je zdaj s tem? Ali je to dejansko samo stvar dogovora delodajalca in delavca? Sme delodajalec tako ravnati? Kdaj pa lahko potem sploh izkoristim preostali del dopusta? Imam 5 let delovne dobe in s tem res še nikoli nisem imela problema, niti v času opravljanja pripravništva..Kja mi svetujete?Res sem razočarana, da, ker se mi je novi delodajalec zdel verodostojen in sem verjela na besedo..zdaj pa so na vse skupaj lepo pozabili…Hvala za odgovor.
Forum je zaprt za komentiranje.