Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev bolniška, dopust in porodniška

bolniška, dopust in porodniška

ker sem od januarja letos že na bolniški zaradi zapletov v nosečnosti, nisem imela prilike koristiti niti lanskega dopusta v celoti.
zdaj sem se obrnila na delodajalca če mi odobri koriščenje lanskega dopusta in letošnjega pred nastopom porodniške,
pa mi je odgovoril da NE, da če ne bom več na bolniški naj pridem kar delat.

meni pa se zdi da bi vseeno lahko ali celo moral odobriti koriščenje dopusta? kaj lahko storim, je to v končni fazi res zgolj delodajalčeva dobr avolja ali odobri dopust aline?

mi bo mar tako propadel lanski dopust 13 dni in letošnji (ker bom na porodniški do drugega leta avgusta)?

se lahko na koga obrnem za pravno pomoč?

Če si v bolniški, je ne moreš prekiniti in iti vmes na dopust, tako da ti bo lanski dopust pač propadel (razlogi so na tvoji strani, tako da ti ne gre npr. odškodnina za neizrabljen dopust). Letošnji dopust pa lahko izrabiš v celoti prihodnje leto do 30. 6. Če boš ves ta čas na porodniškem dopustu, ti pač propade, ampak saj boš doma, ne?

Za pravno pomoč se lahko obrneš na sindikat, katerega članica si, ali pa se pča naknadno včlaniš. Lahko si plačaš odvetnika, lahko pa greš tudi na PIC.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close