Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev kaj so te starostne rezervacije in zakaj jih izplačujejo?

kaj so te starostne rezervacije in zakaj jih izplačujejo?

resno sprašujem, ker ne vem. kaj mi kdo razloži zakaj recimo vzajemna vrača ta denar?

jaz sem tudi dobila to pošto, očitno je res kar piše. Tudi na strani od VZAJEMNE je pojasnilo. Dobim okoli 400 evrov. HURA!!!!

zopet nekaj, samo da bi ostali njihovi zavarovanci… ubogi nevedni ljudje ki so pri Vzajemni

jaz že kakšno leto nisem več pri njih. in se tudi ne nameravam vračat. denar pa bom očitno vseeno dobila.

Meni je pa čisto vseeno, a dam denar Vzajemni, a ga Triglavu. Poanta je v tem, da sem dodatno zdr. zavarovana, to pa moram plačat sama, ne glede na to, kje sem.
In 400 E bo tudi meni prišlo zelo prav.:)))

ubogi so ljudje, ki take pišejo.

Sicer pa kaj imaš ti več ker nisi pri njih? Prideš prej na vrsto, imaš boljšo sobo, hrano mogoče imaš več storitev? Nimaš in čisto vseeno je komu plačaš zdravstvene storitve namreč ureja zakon.

Stvar je taka…

Pred leti, ko ste plačevali dodatno zdravstveno zavarovanje, so od premije odtrgali recimo 10% zneska in s tem plačevali starostne rezervacije, ki naj bi služile čez toliko let.. ne vem točno čemu :))

Lani ali predlani so sprejeli nov zakon in ukinili te star. rez., tako da vse zavarovalnice morajo vrniti tiste odtegljaje z obrestmi vred.

Ma kaj to nam bodo izplačali, tudi če ne bomo sklenili novega zavarovanja pri Vzajemni? Tudi če izpolnimo samo spodnji obrazec za izplačilo in ne tudi zgornjega za zavarovanje?

Da.

a to dobimo vsi,neglede na starost.Pri vzajenmi sem bila zavarovana od leta 1999.Sedaj sem pri triglavu.Ali to obvestilo dobiš po pošti?

če kdo ve še kaj več naj prosim napiše.Verjamem da nam bo vsem kak euerček prav prišel.

ali tisti ki smo sklenili zavarovanje pred letom 2000 ne dobimo nič?

Baje da ne.

sem klicala na vzajemno in tisti ki smo sklenili zavarovanje ptred leto 2000 ne dobimo NIČ.Se mi pa to zdi prav trapasto.Dlje plačuješ slabše je.

Jaz sem sklenila zavarovanje pred letom 2000 ( prav tako mož) in ova dobiva nekaj denarja nazaj.

**mamica*

a res,a si dobila pošto domov.Mi je pa čudno ko sem klicala na vzajemno,mi je rekla,da tisti ki smo sklenili pred l.2000 ne bobimo nič.Kdaj pa si sklenila če veš,a mogoče par mesecev pred letom 2000?
Pa če ni skrivnost,koliko pa dobita nazaj.(no ni nujno da poveš).

hvala

Jaz sem sklenila zavarovanje v začetku leta 2000 in dobim nazaj 500€ pa že eno leto nisem več pri njih. Dobimo pa nazaj zato, ker smo plačevali več, kot tisti, ki ste sklenili zavarovanje pred nami. Torej ne morete dobiti nazaj, ker ste že tako manj plačevali, mi smo plačevali več, zato dobimo nazaj. Kot pri dohodnini.

Jaz sem plačevala ok. 4700 sit. A ste vi plačevali bistveno več?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close