Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev zamenjati službo ali ne??

zamenjati službo ali ne??

Ne morem se odločit:

minusi zdajšnje službe: velikokrat neplačane večerne nadure, udeleževanje seminarjev izven delovnega časa (problem: varstvo), sitne stranke, čez 4-5 let se zna zgodit, da bo služba ukinjena ali pa se bo ogromno povečal obseg dela, če bomo želeli naprej obstajat (kar pomeni ogromno izobraževanj ipd), nizka plača glede na vrsto dela,

plusi zdajšnje službe: sama si organiziram delo, samostojno vse opravljam, imam sicer šefico, ki pa mi ne visi na d glavo, ker se zanese name, všeč mi je, ker je delo razgibano in ga RESNIČNO opravljam z veseljem. Nimam nikakršnih sodelavcev, ki bi se hlinili okoli enkrat tako drugič drugače. Plus je, da se mi zdi, da vse obvladam.

plusi morebitne nove službe: super urnik od 7-15, skoraj nič obveznosti izven delovnega časa, bližina, bližina vrtca in šole, tudi samostojnost, plača skoraj 50 jurjev višja od zdajšnje. Niti v sanjah si ne morem predstavljati, da bi še kdaj dobila tako priložnost glede sorazmerja izobrazba:plača.

slabosti morebitne nove službe: delo me ne veseli,nimam največ prakse na tem področju, bojim se odnosov s sodelavci in monotonega dela. Skratka, bojim se da mi bo žal, ker zdaj že 10 let resnično hodim v službo z veseljem in mi niti po 3 tedenskem dopustu ni problem priti v službo.

še to: zdajšnja služba sem že napisala, da bo visela na nitki, nova služba pa je 100procentno sigurna, in bom tam lahko do penzije.

Nobena sluzba ni 100% in tudi viseti v enem podjetju do penzije ni spodbudno.
Sama najbolje ves kaj imas, kaj se ti ponuja in kaj si zelis. Ce ti nova sluzba predstavlja breme, ostani v stari. V kolikor pa mislis, da ti bodo prednosti nove sluzbe prinesle veselje, ki bo odtehtalo dolgocasno delo, menjaj sluzbo.

Ni pomembno biti popoln, pomembno je biti popolnoma to kar si.

To boš morala pa sama rešit.

Jaz sem mnenja, da je potrebno službo čim večkrat menjati. Le kdor ima j…. se to upa. Kot razberem, si še mlada zato poizkusi, če te imajo tukaj res tako radi kot meniš, te bodo morda vzeli nazaj v kolikor bo potrebno???.. KORAJŽA VELJA

Odvisno od tega, kak človek si, nekateri pač ljubijo avanture in se lahko kadarkoli odločijo za novosti brez pomišljanj, spet drugi pa imajo raje varnost in utečen ritem. Kam spadaš, boš vedela sama.
Jaz sama bi glede na to, da imam tudi otroke, naredila pomembnejše pluse in minuse, kamor bi uvrstila čas preživet z malčki, ki mi ga nihče ne bi kradel ob večerih in vikendih in zagotovljeno delo do pokojnine pa tudi veselje do dela, vendar ali to veselje odtehta tiste seminarje, ki potekajo izven delovnega časa.
Meni največ pomeni zaenkrat to, da imam popoldne prosto, če bi za to dobila še več denarja pa toliko bolje, veselje do novega dela lahko še pridobiš in v končni fazi lahko še vedno iščeš nekaj drugega v primeru, da ti nova služba resnično ne bo všeč. Je pa v današnjem času bolj izjema, da se lahko odločaš med dvema službama, ko večina niti ene nima možnosti dobiti.
Želim ti dobro odločitev in LP s Koroške.

nala, povsem se strinjam s tabo. Še en pomislek imam. Namreč delam na “drugem” otroku, torej se prav zna zgodit, da bom šla nekoč (če bo uspelo) še na en porodniški. ne bi pa rada da bodo v novi službi imeli me v slabi luči, češ: je prišla, pa že na porodniško….sem tudi pripravljena med morebitno porodniško vskočit vsak delovni dan po par ur, da bi postorila najnujnejše, ker je zelo blizu (10 minut z avtom).

Tudi jaz nisem karierist (glede na izobrazbo ne morem bit) in mi več pomeni to, da sploh imam službo, če je ta dobro plačana in sigurna pa toliko bolje. me pa zanima, če bi morebiti z napovedanim odhodom v zdajšni službi predlagala povišanje plače…ker mi tam ponujajo toliko in toliko…bi tudi ne bilo slabo. Pravijo, da se je treba znat potegnit zase, jaz se pa še ne upam…

Jaz bi menjala.

še to vprašanje, ker nisem sigurna: če je odpovedni rok po zakonu o delovnih razmerjih 30 dni, jaz pa v pogodbi nimam nič določeno, torej velja 30 dni.?? Ali če podam odpoved pravočasno (30 dni prej), imam pa ravno v tem odpovednem roku že odobren 3 tedenski dopust??? Ali je to zakonito?? Ali je smiselno, da že prej napovem odhod (če bom seveda sprejeta)

Jaz bi menjala in upam, da bo kmalu lahko .-)!

Če boš sprejeta na novo delovno mesto z določenim datumom, moraš seveda sedanjemu delodajalcu oddati odpoved toliko dni prej, kot je odpovednega roka, odpovedni rok se šteje naslednji dan po vročitvi odpovedi, najbolje, da jo daš osebno. Med odpovednim rokom lahko koristiš dopust, če boš zaposlena do 1.7. pa ti bo pripadal še regres za tekoče leto. Lahko pa ne koristiš dopusta in ga koristiš pri novem delodajalcu, vendar ti mora stari delodajalec napisati, da dopusta nisi koristila oz. če ga boš, koliko si ga porabila.
Aja, če odpovednega roka nimaš posebej napisanega v pogodbi, velja 30 dni.
LP

Iščem novo službo na Koroškem – 25 let delovnih izkušenj.

Če se ne boš odločila, sporoči, morda pa meni uspe.

Glede na navedena dejstva bi jaz menjala. Dober delavnik mi je skoraj na prvem mestu. Poleg tega pa še tudi ne veš, kako bo v resnici v novi službi, glede dela in sodelavcev.

lp,

N.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close