Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev zaposlitev za 5 ur/tedensko med porodniško

zaposlitev za 5 ur/tedensko med porodniško

Pravkar sem izvedela, da bi me bil delodajalec pripravljen zaposliti med porodniško za 5 ur na teden. Saj vem, da to ni veliko časa, samo bi mi koristilo, da ne bi čisto “ven padla”. Ali je to sploh mogoče? Izvajalo pa bi se v času starševskega dopusta. Ali bi si lahko potem na podlagi teh 5ih ur na teden podaljšala porodniško za toliko časa, kot bi bilo ur, ki bi jih naredila?

Če drugače ne bi imela višek ur in bi jih koristila kasneje, ko boš v rednem del. času.

Uradno ne (v času polnega porodniškega dopusta ne moreš delati). Nisi napisala, ali si že na porodniškem. Zadevo bi se sicer dalo verjetno speljati na princip “deljenega starševskega dopusta” – da bi del porodniškega dopusta koristil oče otroka. Se pa je treba pozanimati na CSD, če si že na starševskem pa tega niste označili na listih, ko ste vložili za dopust, zna biti kar problem……Rabiš pa tudi dogovor pri obeh delodajalcih.

Lahko greš delati samo, če gre oče na porodniško (tisti drugi del – po 3. mesecu), sicer pa ne – bi izgubila porodniško.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close