ali se socialna pomoč vpisuje v obrazec za otroški dodatek, če leto prejema vlagateljica?
prosim za pomoč, sem prejemnica socialne pomoči in izpolnjujem obrazec, ali se ta pomoč vpisuje pod moje prejemke-torej prejemge vlagateljice.pa še enkaj, z partnerjem nimava še urejene preživnine preko sodišča, ali moram potemtakem vpisati tudi njegove prejemke, tudi že ne živimo skupaj.verjetno da?
Ne rabiš nič vpisovat, sami si pridobivajo te podatke. Ti moraš samo obkrožiti da (tam kjer je soc pomoč). Za dokazovanje preživnine pa je dovolj vloga, ki si jo oddala s kolekami (fotokopirana). Če še nisi dala vloge za preživnino in si mati samohranilka, potem ne dobiš otroškega dodatka oz. moraš vložiti za državnega, ampak to je že druga zgodba.
torej greva samo na socialno ali na sodišče, da oddam vlogo za preživnino?ker pri nama je že lansko leto bila ista situacija, s tem, da mi je soc.delavka rekla, da naj vpišem pač še partnerjeve dohodke in s tem bodo dokladi nižji, razliko pa mi je moral potem plačevatisam do polnega dodatka, kolikor bi dobial, če bi se gospod spravil z menoj na sodišče ali kamor je treba.
Forum je zaprt za komentiranje.