Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev REGRES IN D.O.O.

REGRES IN D.O.O.

zaposlena sem v firmi d.o.o.(to podjetje je bilo pre s.p.)Zanima me če mi morajo izplačat regres oz.ali to previrjajo na davkariji ali je regres izplačan ali ne.Ker prej ko smo bili s.p.,ali regresa nisem dobila ali pa sem dobila kar tako na roke.

hvala

pa še to sem pozabila.Prej ko smo bili sp. sem imela dopusta 23 dni,sedaj po novi pogodbi pa ga imam 21???????

lp

Manj dopusta imaš zaradi nove kolektivne pogodbe. Regres pa ti morajo izplačat – to je tvoja pravica!

Regres ti res da morajo izplačat, vendar če ti ga nočejo , moraš tožit. Tu ti pomaga samo sodišče, noben drug organ delodajalca ne more prisiliti v plačilo regresa.

V izplačilo regresa jih lahko prisiliš z grožnjo, da jih boš prijavila inšpektorju za delo. če grožnja ne bo pomagala, jih prijavi in boš sigurno dobila regres izplačan.

Letni dopust ti pripada po kriterijih, ki so navedeni v kolektivni pogodbi, ki zavezuje podjetje v katerem delaš + tega ti pripada po ZDR-ju še na vsakega otroka do 15. leta starosti en dan,če si invalid še dodatno tri dni in če si starejša delavka še dodatno 3 dni.
Skratka, obvezno si poglej kriterije v kolektivni pogodbi in preveri, ali so ti sploh pravilno izračunali število dni dopustu. Če pa ima podjetje sprejeto tudi podjetniško kolektivno pogodbo, poglej tudi to,saj so v njej kriteriji za letni dopust določeni še ugodneje kot v kolektivni pogodbi dejavnosti. IN še to: podjetniška kolektivna pogodba mora biti na voljo vsakemu delavcu – da ti ne bi slučajno nakvasili kakšne neumnosti v smislu, da je podjetniška kolektivna pogodba poslovna skrivnost.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close