Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev obsežnost nalog

obsežnost nalog

Zanima me, kako obsežne so lahko naloge delavca in kje je to določeno. Zelo lepo od moje firme da me je zaposlila, vendar opravljam delo vsaj treh ljudi s popolnoma različnimi profili. V službi sem do 10 ur, delam tudi doma in čez vikende. Seveda te ure niso pisane. Res je, da si za nekatere stvari “vzamem čas”, ker ne znam hitreje narediti. V pravilniku sem prebrala, da me lahko hakljajo za potrato časa in potrato surovin, zato raje sprejmem vse, kar mi dajo za delat, kot da bi mi očitali preveliko potrato časa. Ker sem taka oseba, da s težavo rečem ne, se mi zdi, da ima veliko vloge tudi to. zato me zanimajo moje pravice v zvezi z obsegom del, kaj so moje dolžnosti, kaj lahko delodajalec vse spiše v pogodbo (v pogodbi imam vse delo, ki ga opravljam namreč opisano).

Plačilo nadur. Je res, da mora biti nedeljsko delo v sistematizaciji opisano, da je plačano dvojno? Ali je dovolj, da mi ga odredi nadrejeni?

Na prvi del vprašanja sem vam odgovorila že spodaj, glede plačila nadur pa velja, da ste jih dolžni opraviti samo v primeru, če vam jih delodajalec odredi. V tem primeru jih je seveda dolžan tudi plačati. Nadur se ne da predvideti v sistemizaciji, ker je njihova bistvena značilnost ravno v tem, da so nepredvidljivega in izjemnega značaja.

Lep pozdrav,
katarina

____________________________________________________ Katarina Lavrin Marenče, univ. dipl. prav. Zveza svobodnih sindikatov Slovenije, Dalmatinova 4, Ljubljana <http://www.sindikat-zsss.si/>

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close