Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Delodajalec mi grozi!

Delodajalec mi grozi!

Lep pozdrav!

Čisto na kratko; ker delodajalec (bivši,ker sem prenehala z delom) ni izpolnjeval nobenega izmed členov ZDR pri obveznostih delodajlca, in ker še danes čakam na svoj zaslužek, sem napisala pritožbo delovnemu inšpektorju.
Ta ga je takoj obiskal in mu naložil neko kazen. (tako mi je povedal bivši delodajalec).
Vse kršitve, ki sem jih navedla v dopisu Inšpektoratu so resnične in nič ni izmišljenega, on pa trdi nasprotno, češ da je bila to moja velika napaka, da sem ga prijavila in da čez nekaj časa več ne bom gazila te zemlje. (Po tem sklepam, da je bila kazen delovnega inšpektorja visoka).
Skrbijo me te njegove grožnje in ne vem, kaj naj naredim. Še sploh sedaj, ko sem noseča in se bojim stresov.
Moj namen pri delovni inšpekciji je bil le, da mi pomagajo priti do mojega zaslužka, ki mi ga delodajalec ni hotel izplačati, ker sva z možem v veliki finančni stiski.

Zakaj bi mu delovni inšpektor izrekel kazen, če pa ne bi bil kriv? (tako kot pravi on sam?!) Pravi tudi, da ga bo delovni inšpektor sedaj tožil, ker ga pač mora…
Na kratko povedano: vso kazen, ki jo bo on plačal inšpekciji, bom morala jaz plačati njemu,in to trikratno!

Bojim se njegovih groženj! Kam še se lahko obrnem? Na Inšpektorat se več ne upam, ker ne vem kako bi reagiral bivši delodajalec,ko bi videl, da ne odneham.

Prosim svetujte mi in ali sem po vašem mnenju pravilno odreagirala? Kako mi v tem primeru lahko škoduje? Me lahko toži?
Vzeti mi pa tako ali tako nima kaj, ker sedaj nimam ne službe, ne nobene nepremičnine, nič, le moža, ki me preživlja.

PROSIM POMAGAJTE!

Ne dajte se zastrašiti bivšemu delodajalcu. Saj mu niste vi naložili kazni, temveč inšpektor – torej je že moralo res biti nekaj narobe, sicer tega ne bi storil. Tožbe se ne bojte, ker vam nima česa očitati. Druga stvar pa so seveda grožnje. Če bo z njimi nadaljeval, ga lahko prijavite na policijo, čeprav kolikor vem, policija v takih primerih ne ukrepa “preventivno”.

Lep pozdrav,
Katarina

____________________________________________________ Katarina Lavrin Marenče, univ. dipl. prav. Zveza svobodnih sindikatov Slovenije, Dalmatinova 4, Ljubljana <http://www.sindikat-zsss.si/>

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close