Najdi forum

dopust

Imam en problem, in sicer. Zaposlena sem v manjšem podjetju, ki se ukvarja z proizvodnjo. Poleg dveh lastnikov sem zaposlena samo še jaz. Problem je v tem, ker ta dva lastnika dosti potujeta po tujini, in takrat ko gresta na službeno pot, meni pišeta dopust, ker sama ne morem delati s stroji. Zanima me ali je tako koriščenje dopusta, ne po moji volji zakonito, in kaj se naredi v tem primeru. Je pa delovni proces tak, da sama ne morem delati.
Hvala za odgovor.

Letni dopust je namenjen počitku in regeneraciji delavca, zato naj bi ga tudi koristili čim bolj strnjeno (po zakonu mora en del trajati najmanj dva tedna). Premoščanje kakršnihkoli zastojev v proizvodnji z letnim dopustom ni dopustno, saj je pri koriščenju treba upoštevati ne samo potrebe delovnega procesa, ampak tudi potrebe delavca in njegove možnosti za počitek.

Lep pozdrav,
Katarina

____________________________________________________ Katarina Lavrin Marenče, univ. dipl. prav. Zveza svobodnih sindikatov Slovenije, Dalmatinova 4, Ljubljana <http://www.sindikat-zsss.si/>

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close