delovna doba
Imam eno vprašanje. Delam pri zasebnem delodajalcu, ki se sklicuje na kolektivno pogodbo za obrt in podjetništvo. Po kolektivni pogodbo je določeno, da od 0-5let delovne dobe pri zadnkem delodajalcu dobiš en dodatni dan letnega dopusta, od 5-10 let 2 dni itd….
Sedaj me zanima: jaz bom imela letos oziroma imam s 17.3.2012 5 let delovne dobe. Odločbe o odmeri smo dobili 27.3.2012, kjer pa mi upoštevajo dodaten 1 dan, saj je datum za izračun 31.12.2011. Ali to drži? Potem, če je tako pa ni ligično da sem dobila dodaten dan za otroka v letu 2012, ki pa sem ga rodila šele februarja tekočega leta 2012. Sedaj me zanima kako je dodatnim dnem za delovno dobo.
Hvala za vsak odgovor
Daniela
Bom kar tukaj vprašal…
imam 9 let delovne dobe (redno zaposlen) imam pa tudi 1,5 let delovne dobe,katero sem si pridobil med šolanjem (dualni sistem) in slednjo delovno dobo imam zapisano na kocu delovne knjižice, ostalo delovno dobo pa na začetku.
Sedaj me pa zanima, ali se (ds – dualni sistem) delovna doba enakovredno šteje in mi jo morajo upoštevati pri odmeri letnega dopusta?
Forum je zaprt za komentiranje.