Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računovodstvo popoldanski s.p.

popoldanski s.p.

imam odprto popoldansko obrt od septembra 2011 in do sedaj nisem plačala še nobenih prispevkov ker sem mislila da oni pošiljajo položnice…sedaj mi je to jasno ni mi pa jasno ker na tisti zadevi od obrtne zbornice piše da je referenca 09 + davčna številka zavezanca + konto + kontrolna številka – Kaj je to kontrolna številka? Ali lahko seštejem oba zneska za IPZ in za zdravstveno zavarovanje in dam na eno položnico, ali moram vsak znesek na svojo položnico, kaj napišem pod namen plačila – Prispevki za piz september 2011, al kaj? Zdaj pa imam ko sem to papirologijo tako dolgo odlašala…:S

Hvala in lep pozdrav

Vaskrsiću ni bilo jasno, pa je imel 30.000 € dohodka samo s popoldansko obrtjo na leto …. tako se je hvalil.

Glede na to, da se ti očitno res ne sanja, kako gredo te papirnate zadeve (tudi jaz imam popoldanski s.p. in sem bila na začetku v podobni zmedi kot ti), ti toplo priporočam, da si dobiš računovodja. Poleg prispevkov je namreč treba urediti še plačevanje akontacije dohodnine, narediti bilanco na koncu leta pa še kaj. Ni tole ravno tako preprosto 🙂

pa jasno ker na tisti zadevi od obrtne zbornice piše da je referenca 09 + davčna številka zavezanca + konto + kontrolna številka – Kaj je to kontrolna številka?
To so podatki iz katerih DURS ve kdo jim je plačal. Ali si na obrtni zbornici odpirala sp – oziroma kako to da ti to piše “na tisti zadevi od obrtne zbornice”, ker to so podatki za durs. Ko si odpirala, so ti poslali podatke kam in koliko nakažeš do 15. v mesecu.
Ali si normiranec, ker če nisi imaš še za oddat do konca meseca davčni obračun, bilanco stana in izkaz uspeha.

tISTE KONTROLNE ŠT. VELJAJO DO 30.9.2011, po 1.10.2011 se nakazuje na popolnoma druge račune, drugačni sklici, drugačni konti. Meni (sp) vse to mesečno pošilja tudi obrtna zbornica, pošiljajo mesečnik z vsemi pomembnimi informacijami.

Tudi jaz ti priporočam da si najdeš računovodkinjo. Res ni tako preprosto spolh če imaš malo več prometa.

Se močno strinjam, poišči na hitro računovodski servis, ker imaš še samo ta teden za oddajo bilanc za leto 2011.

Dobivaš od OZS račun za članarino? Potem velja tudi, da prepišeš sklic, ki so ga navedli.
Prispevka (pavšala za PIZ in ZZ) pa ne smeš združiti, vsak ima svoj TRR in svoj sklic.

na Kuponko.si imajo akcijo za računovodjo, se ti splača, pa ti bo uredil vse zadeve: http://www.kuponko.si/95-popust-na-mesecno-vodenje-poslovnih-knjig-za-doo-v-racunovodskem-servisu-donje-hudoklin-veljavnost-kupona-kar-9-mesecev/

Sama pa se med tem pozanimaj kako naprej, da boš nekaj znala tudi sama.

hvala vsem, ja sem se na hitro k eni računovodji najavila in bomo vse uredili še v roku tega tedna. Tko je to ko do zadnjega misliš ah saj bom že…
Za nakazilo prispevkov mi je pa na obrtni zbornici vse razložila kam se nakazuje, te sklice in vse zadeve

Lep pozdrav in uspešen dan

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close